Finalitzen les obres del carrer Sant Sebastià de Roses

Amb els darrers arranjaments que es realitzen aquests dies, i després de mig any d’obres, la reurbanització del carrer Sant Sebastià arriba al seu punt i final. Els 290 metres lineals de carrer que transcorren en ple nucli comercial de Roses, entre la Riera Ginjolers i el carrer Francesc Macià, han estat renovats amb un cost total de 635.000 euros, 288.500 dels quals subvencionats pel protocol de l’1% Cultural atorgat per la Generalitat de Catalunya.
20/04/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El projecte dut a terme ha consistit en la reurbanització del carrer a un sol nivell per potenciar la seva peatonalització, oferir una visió més oberta del conjunt i impulsar el caràcter d’artèria urbana i comercial d’aquest carrer, on es concentren una cinquantena d’establiments.

Fins ara, la calçada del carrer Sant Sebastià presentava una amplada irregular i una imatge obsoleta, amb trams de paviment que provocaven importants basses d’aigua en dies de pluja. Les voreres existents a ambdós costats també estaven deteriorades. Les obres han eliminat aquestes voreres i han pavimentat el carrer a un sol nivell per donar prioritat al pas de vianants, tot i que es manté el trànsit rodat destinat al servei dels establiments del carrer.

Pel que fa a les xarxes de serveis, s’han renovat la d’abastament d’aigua i la de sanejament d’aigües residuals i pluvials, s’han completat les escomeses de gas, i s’han adequat les canalitzacions perquè les companyies corresponents puguin soterrar les línies de telèfon i de subministrament elèctric en els encreuaments de carrer. També s’ha completat la xarxa de telecomunicacions per tal d’incloure-la a la instal·lació de fibra òptica prevista en l’àmbit del Pla de Barris, i s’ha dotat tot el carrer d’un nou enllumenat públic.

El total de les obres ha comptat amb un pressupost total de 635.000 euros, subvencionat en un 288.500 € per la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge en base al protocol de l’1% cultural que la Generalitat destina a aturar la pèrdua dels valors històrics i culturals, el deteriorament físic i l’envelliment progressiu dels nuclis antics de les ciutats i viles de Catalunya.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document