GIFREcollective i elBulli mostren a la Ciutadella noves maneres de servir el menjar

A partir del proper 5 d'abril, la sala d'exposicions de la Ciutadella acollirà la mostra “EXPO INTERFACE GIFRE- Ferran Adrià, elBulli, Celler de Can Roca”. Després de visitar Banyoles i Vilafranca del Penedès en un format menor, l'exposició es presenta a Roses de forma inèdita, en tota la seva complexitat, mostrant el treball d’investigació desenvolupat entre elBulli i Gifre collective per dissenyar noves maneres de servir el menjar.
Interface

Interface

26/03/2013 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Una gran taula ideada també com a "laboratori d’idees", s’instal·larà a la sala d’exposicions de la Ciutadella entre el 5 d’abril i el 31 d’agost. Sobre ella, prototips, maquetes i escultures, mostraran el procés d’investigació desenvolupat a partir de la col·laboració entre Gifre collective i Ferran Adrià i l’equip d’elBulli, on cuiners i dissenyadors han treballat conjuntament per crear una experiència pionera entre els mons de la tecnologia, la cuina i l’art.

A partir de l’observaci
ó dels processos d’elaboració, tècniques, textures i volums de les creacions gastronòmiques d’elBulli, Pere Gifre i Daniel Molina (GIFREcollective), han desenvolupat una investigació per donar resposta a les necessitats dels cuiners a l’hora de servir el menjar. Basant-se en el maridatge entre disseny industrial, escultura i tecnologia, els dissenyadors han creat nous "suports", noves estructures, que adopten les formes de la natura (nenúfars, algues, eriçons de mar, onades,...).

L’exposició mostra la cronologia, el procés i les tècniques que s’han utilitzat pel disseny d’aquests nous conceptes. Entre ells, trobem la biomímesi, ciència que es basa en l’estudi de la natura per trobar noves solucions al disseny, i els VFX engineering, una sèrie de tècniques pròpies que es permeten adaptar dissenys orgànics als processos CAD/CAM (fabricació amb sintetitzat làser).

Un altre apartat de l’exposició, el conformarà la projecció del documental
INTERFACE elBulli, que s’estrenarà el proper Abril al MIPTV/ MIPDOC, Cannes. D’una forma divertida i clara, aquesta exposició permetrà al visitant descobrir altres perspectives del món del disseny descobrint l’univers de GIFRE i elBULLI.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document