Inici de les activitats del Pla Educatiu d’Entorn de Roses

El Pla Educatiu d’Entorn de Roses és una proposta impulsada per l’Ajuntament i el Departament d’Educació i Universitats que engloba un total de dinou activitats per al curs 2006-2007, adreçades als alumnes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat de tots els centres –tant públics com concertats- del municipi.
Logo Pla Educatiu

Logo Pla Educatiu

23/11/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Pla, que compta amb la participació de les entitats cíviques del territori, té per objectiu promoure la cohesió social necessària amb l’arribada de nous ciutadans als municipis, basant-se en l’equitat educativa, en l’ús de la llengua catalana i en una educació intercultural.

Entre les activitats que ja s’han posat en marxa es troben els tallers d’estudi assistit , dirigits als alumnes de primària i ESO, ajudant-los amb el seguiment del currículum escolar, a adquirir hàbits d’organització i estudi, a planificar el treball escolar, etc....

Una altra de les activitats iniciades és el taller d’aprenentatge d’instrumentals, conduït per Càritas de Roses, adreçat específicament a alumnes nouvinguts al municipi, amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge de la llengua catalana, com a llengua d’ús i relació social.

Al llarg del mes d’octubre s’han anat iniciant les xerrades i tallers de prevenció de conductes de risc (drogues, tabac, etc) adreçades a alumnes de pre escolar, primària, secundària i batxiller.

D’altra banda, el dia 22 de novembre han començat els tallers de teatre i de música, adreçats a alumnes de secundària. Cada taller tindrà capacitat per a 40 participants. El taller de teatre estarà conduït pel Grup de Teatre de Roses, que han programat una activitat que pretén desenvolupar la capacitat d’expressió i comunicació en llengua catalana, millorar  l'observació, la seguretat personal, la responsabilitat, l’expressivitat i el desenvolupament de la cooperació.

El taller de música treballarà les músiques de diferents arrels i cultures. Ha estat projectat per les professores de música dels dos instituts públics del municipi, amb la col·laboració econòmica de les AMPA.

A partir del mes de gener 2007, el Pla Educatiu d’Entorn té previst iniciar noves activitats. Aquest programa d’activitats 2006-2007 està dotat amb un pressupost de 170.000 euros, finançats per la Generalitat de Catalunya (105.000 €) i l’Ajuntament de Roses (65.000 €).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document