Inici de les obres de la franja protectora contra incendis al Mas Fumats

Aquesta setmana han començat a Roses els treballs per a la creació d’una franja exterior de protecció a la urbanització del Mas Fumats, amb l’objectiu que aquesta actuï com a barrera en cas d’incendis forestals.
24/10/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb aquesta actuació s’inicia el procés per a la protecció d’urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana i d’edificacions aïllades al municipi, que significarà la implantació de noves mesures preventives en una dotzena de localitzacions de la vila.

Tot i que la urbanització Mas Fumats, que per la seva situació és l’àrea poblada de Roses que presenta un major perill en cas d’incendi, ja fa anys que compta amb tallafocs de protecció, el projecte actual suposa l’adaptació de noves mesures d’acord amb la legislació vigent.

Per al nou projecte, l’Ajuntament  va encarregar un estudi forestal específic per analitzar les característiques de la urbanització i les mesures necessàries. Finalment, s’ha optat per reduir la densitat d’arbrat i eliminar el sotabosc dels terrenys forestals que envolten l’àrea, amb la creació d’una franja perimetral de 25 metres d’amplada.

Els treballs que s’acaben d’iniciar consistiran en el talat de les espècies que presenten un major risc, mentre que els arbres de baixa inflamabilitat –amb fulles verdes i un alt contingut hídric durant l’estiu, o amb fusta densa que necessita absorbir una gran quantitat de calor abans d’encendre’s- es mantindran, tot i que es podaran periòdicament.

Els treballs finalitzaran amb el desbrossament de tota l’àrea per tal d’eliminar completament la vegetació baixa i arbustiva. El projecte compta amb un pressupost de 12.000 €. Un cop acabada la franja, es farà un manteniment periòdic de la mateixa per tal d’assegurar la seva efectivitat.

Aquesta actuació al Mas Fumats serà el primer dels projectes que el consistori durà a terme durant els propers mesos, d’acord amb el plànol de delimitació d’urbanitzacions, instal·lacions i edificacions aïllades del municipi que estiguin situades a menys de 500 metres de terreny forestal, aprovat pel ple municipal.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document