Jordi Puig i Sebastià Roig, autors del llibre Roses, tots els sabors del blau

El proper divendres, 10 de març, el Teatre Municipal de Roses acollirà la presentació del llibre Roses, Tots els sabors del blau, editat per Triangle Postals
02/03/2006 00:00 -    

El volum és un recull d’imatges dels paisatges, monuments, racons i escenes quotidianes del dia a dia de la vila rosinca, captades per l’objectiu del fotògraf Jordi Puig, que també ha dirigit el projecte. Els textos han anat a càrrec de l’escriptor Sebastià Roig.

Al llarg de les prop de dues-centes pàgines que conté el llibre, els autors proposen un recorregut pels trets més significatius de Roses a partir de la seva visió i impressions personals.

En l’apartat fotogràfic, la mirada de Jordi Puig s’allunya d’escenes estereotipades per endinsar el lector en la bellesa dels paratges, en la singularitat de les arquitectures i en l’essència d’aquells racons que, en moltes ocasions, passen desapercebuts als ulls del visitant.

Per apropar-se a la quotidianitat del municipi, el fotògraf s’ha immers al llarg de tot un any en les activitats diàries dels seus habitants, fet que li ha permés plasmar amb gran complicitat les escenes més vitals de la vila, i mostrar al lector com viuen, treballen, es diverteixen o, fins i tot, mengen els seus habitants.

Per la seva part, Sebastià Roig inicia el seu relat amb una reflexió sobre la privilegiada situació de Roses, la riquesa del seu entorn natural i del seu patrimoni, els quals, tal i com remarca l’autor, han atret al llarg dels anys nombroses personalitats com Josep Maria de Sagarra, Salvador Dalí, August Pi i Sunyer, o Carles Fages de Climent, entre d’altres.

Al llarg del text, Roig desgrana els diferents episodis que fan entendre la configuració de la Roses actual, passant pels primers orígens primitius, l’arribada dels rodis, els monuments com la Ciutadella o el Castell de la Trinitat, el món de la pesca, l’arribada del turisme i el canvi de rumb de la vila, el boom constructiu, les festes populars, o la plural oferta gastronòmica, culminada amb l’èxit mundial assolit pel restaurant El Bulli. 

Per donar fe d’aquest relat, les fotografies se succeeixen al llarg de les pàgines, oferint un ric mosaic de paisatges costaners, monuments, edificis emblemàtics, moments de quietud i descans, festes de disbauxa i color, ... i seqüències irrepetibles de la vida diària dels habitants i visitants de Roses.

El disseny del llibre ha anat a càrrec del dissenyador rosinc Martí Parada.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document