Jornada de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de l'Alt Empordà

Discurs de l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, amb motiu de la inauguració de la Jornada d'Intermediació on-line de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de l'Alt Empordà, celebrada al Teatre municipal de Roses.
09/04/2008 00:00 -    

Molt bon dia i molt benvinguts a Roses.

Que l'Associació d'Empresaris d'Activitats d'Hostaleria de l'Alt Empordà hagi escollit Roses per dur a terme les jornades d'intermediació online és per a nosaltres un honor i un repte.

És un honor perquè és una aposta però la creixent incorporació de les noves tecnologies en el camp del turisme, vol dir que la proposta per l'avenç conceptual per la mà d'internet es fa en un marc històric i econòmic que ha tingut, té i tindrà en el turisme un dels seus pilars fonamentals.

I és un repte perquè l'aposta també ens obliga com a municipi i, al capdavant, per donar resposta a aquest repte hi estarem, no en tingueu cap dubte, l'equip de govern municipal que tinc l'honor de presidir.

Vivim en un món globalitzat on les comunicacions no saben de distàncies ni de temps: podríem dir que el món comunicacional es distingeix per la seva immediatesa. Això és positiu però, sense ànim de ser massa rigorosos, podríem parafrasejar al filòsof grec Parmènides dient que res està estàtic; que tot es mou. Bé, no és ben bé així, però sí que estic convençuda que estem tots abocats a un cert "agonisme" en el sentit que Unamuno li donava a la paraula agònic, que era, ni més ni menys, que un cop assolit un objectiu, deixar que faci el seu efecte i anar pel següent.

Crec que això és el que vosaltres esteu fent: "Adaptar-vos al present i al futur immediat".

En definitiva, entenc que es tracta de posar a l'abast del potencial consumidor la informació exacta, ràpida i fàcil perquè pugui saber allò que li oferim, que és molt, i a més que ho puguin saber des de qualsevol indret del món. M'imagino algú prement un botó i trobant l'Alt Empordà, Roses, Figueres, L'Escala, etc... magnífics serveis, les bones comunicacions, la gastronomia fabulosa, sol, platges encisadores, atractius culturals de primer ordre i serveis mediambientals, i a més, quan vinguin, es trobaran amb uns professionals molt qualificats, amb unes ciutats i pobles molt ben cuidats i una gent hospitalària i culta i tot això ho tenim però ho hem de millorar i aquí hem de posar-hi els colzes tots. També hem de ser egoistes i tenim molt, però podem tenir més.

Us encoratjo a treure el màxim rendiment d'aquesta jornada, sé que ho fareu perquè sé que no esteu per casualitat: la constància, l'esforç i l'aprenentatge certament us han permès arribar fins aquí i heu de continuar així.

No voldria acabar sense fer una reflexió sobre la importància de la formació en el vostre camp. L'excel·lència la possibiliten unes bones infraestructures: unes condicions naturals adequades; ho tenim. També per a l'excel·lència fa falta personal format, motivat i satisfet, i això entra en el camp de les persones i, per tant, l'aposta ha de ser seriosa, correctament planificada, intel·ligent i generosa.

Crec que no us he dit res de nou, però us confirmo que per a mi ha estat un exercici de reflexió que, i és el màxim que una pot demanar, m'ha fet sentir bé.

Moltes gràcies a tots i totes.




  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document