Tens dubtes tramitant? Truca'ns. Et truquem! De dilluns a divendres de 8 a 20 hores

La Biblioteca de Roses acull l’exposició fotogràfica Srebrenica, el silenci de la memòria

L’Espai Z de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses, presentarà entre el 24 de novembre i el 9 de desembre l’exposició Srebrenica, el silenci de la memòria. Es tracta d’una mostra fotogràfica dedicada a la matança de Srebrenica, amb imatges del fotoperiodista gironí Miquel Ruiz i del fotògraf Isaac Ruiz.
Exposició

Exposició

20/11/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’exposició és fruit d’un cicle de conferències que la Casa de Cultura de la Diputació de Girona va organitzar el mes de febrer d’enguany sobre el conflicte de Bòsnia. La mostra aplega una vintena d’imatges d’aquesta població de Bòsnia i Hercegovina que palesen que la vida encara no ha recuperat la normalitat després de la massacre comesa durant la setmana del 10 al 15 de juliol del 1995, poc abans de finalitzar la guerra.

La matança a gran escala, organitzada i sistemàtica de milers de persones a Srebrenica –que havia estat designada "àrea segura" per l’ONU- s’ha descrit com la major atrocitat ocorreguda a Europa des de la fi de la Segona Guerra Mundial, i el Tribunal Penal Internacional per a l’ex Iugoslàvia l’ha reconegut com un acte de genocidi.Aquesta massacre va causar 7.800 morts i més de 6.000 desapareguts. Deu anys després, tres mil tombes amb la mateixa data, el descobriment de fosses comunes, les cases i fàbriques derruïdes i la mateixa gent són un testimoni viu de la tragèdia.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el proper divendres, 24 de novembre, a les 19.30 h

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document