La Biblioteca de Roses, premiada pel Ministeri de Cultura pel seu projecte de dinamització Biblio Jove

La Biblioteca Municipal de Roses ha obtingut un dels premis atorgats pel Ministeri de Cultura, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Fundació Coca-Cola, dins el Pla de Foment de la Lectura. En concret, l’activitat premiada ha estat el projecte de dinamització Biblio Jove, emmarcada dins del Pla Educatiu d’Entorn que es desenvolupa a Roses des de l’any 2006.
Façana Biblioteca Municipal

Façana Biblioteca Municipal

13/12/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El projecte Biblio Jove consisteix en la realització d’un programa d’activitats setmanals dinàmiques i amenes, dissenyades expressament per als adolescents, amb les quals es vol potenciar entre aquest públic la descoberta de l’equipament i transformar el concepte de biblioteca estàtica pel d’un espai d’interès que reuneix propostes molt diverses.

Les activitats es duen a terme a la sala polivalent de la Biblioteca coneguda com a Espai Z, tots els divendres a la tard, i són conduïdes per un dinamitzador especialitzat. Consisteixen en jocs dinàmics que permeten el coneixement dels recursos de la biblioteca, audicions de música i poemes, visionat d’audiovisuals, etc. Una altra de les activitats són els anomenats tallers d’autoaprenentatge, on els matiexos joves preparen i presenten temes del seu interès a la resta de participants (còmic, viatges, llegendes, idiomes, informàtica,...)

Un cop avaluats els projectes presentats, la Comissió integrada per representants del Ministeri de Cultura, de la FEMP, i de la Fundació Coca Cola, ha seleccionat la proposta rosinca com una de les guanyadores de l’edició d’enguany del Pla de Foment de la Lectura.

El premi consisteix en un lot de llibres de 200 volums, punts de llibre, material d’arxiu, una sessió de l’hora del conte gratuïta i un kamishibai, teatret de fusta amb un conte que permet la seva narració en diferents llengües.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document