La Ciutadella de Roses i la Casa de Cultura de Girona presenten simultàniament l’exposició “Primera rèplica”

Entre el 14 de novembre i el 14 de febrer l’Espai Cultural La Ciutadella presenta "Primera rèplica. Arqueologia de la contemporaneïtat", una exposició d'art comissariada per Eudald Camps i Jordi Mitjà i que es presenta simultàniament a dues seus, la Casa de Cultura de Girona i la Ciutadella de Roses. La mostra té per objectiu recuperar obres i autors que, per raons diverses, són inèdites o molt poc presents a les diferents programacions expositives actuals.
Primera Rèplica

Primera Rèplica

12/11/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Primera Rèplica és un projecte expositiu que, cada dos anys, vol prendre el pols a la creació artística que es realitza a les comarques gironines amb l’objectiu darrer de donar cabuda al ventall més ampli de disciplines, idees o actituds. En aquest sentit, Primera Rèplica no discrimina en funció de l’edat de l’artista ni del seu currículum professional: el que compta és la singularitat de la proposta i, molt especialment, el seu caràcter alternatiu en relació a les diferents pràctiques "normals" que les diferents institucions (o el mercat de l’art) ja s’encarreguen de fer visibles.

Primera Rèplica és volgudament heterodox i heterogeni: es tracta de mostrar aquest embalum d’obres dins l’espai expositiu i aconseguir que, malgrat l’enorme diversitat que conté, l’espectador pugui copsar un fil conductor que ben bé podria ser el que marca l’absoluta llibertat de la creació artística desinteressada.

La investigació per tal de donar forma a Primera Rèplica es va realitzar a partir de visitar els tallers (o del lloc que ocupaven els autors en qüestió) i la posterior selecció d’obres que no necessàriament havien de respondre a allò que entenem per objecte artístic. Primera Rèplica, a més, es va reservar la possibilitat d’incorporar documents de qualsevol tipus i format amb l’objectiu darrer de fer visible allò que normalment no ho és. Per això es va prioritzar l’obra inèdita preexistent: es tractava de "cercar" i no pas d’inventar res, es tractava de fer de sismògraf (en forma de rèplica) de l’art invisible (o poc visible) que es realitza a les comarques de Girona.

L’edició presentarà obres de Jacques Moran, XXX, Josep Pujiula, Piculives, Domènec Fita, Francesc Estivill, Àngel Burgas, Marc Palau, Francesc Espigolé, Adrià Ciurana, Arnald Bosch, Montserrat Costa, R C, Joan Palau, Isabel Banal, Barraca, Orquestra ramadera estocàstica, Miquel Duran, Pep Camps, Mim Juncà, Joan Paradís, Lluís Güell i el rosinc Miquel Turró.

L'acte d’inauguració a Roses tindrà lloc a la sala d’exposicions de l’Espai Cultural La Ciutadella el proper dissabte, 14 de novembre, a les 20 h. La mostra es podrà visitar fins al dia 14 de febrer. Per la seva banda, la mostra de la Casa de Cultura de Girona s’inaugurarà el proper divendres a les 20 h i romandrà oberta al públic fins al 23 de gener. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document