La Ciutadella recupera el Baluard de Sant Jaume i l’integrarà en el recorregut visitable

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs consistents en la recuperació del Baluard de Sant Jaume, situat a l’extrem nord-oest de la Ciutadella. L’objectiu del projecte és recuperar els àmbits interiors d’aquest baluard defensiu, fer-lo visitable en la seva totalitat i integrar-lo en el recorregut de la muralla renaixentista. El projecte, impulsat per l’Ajuntament de Roses, compta amb el suport del Ministeri de Cultura
Baluard Sant Jaume

Baluard Sant Jaume

08/10/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les obres que s’acaben d’iniciar recuperaran el traçat de l’estructura original ideada per Giovan Battista Calvi, mitjançant un corredor que comunicarà amb el pati d’armes de la Ciutadella, tal i com mostren els plànols d’aquest enginyer datats de l’any 1552. Per comunicar els recorreguts de les visites entre les muralles est i nord, es construiran dos passarel·les que donaran continuïtat a aquests itineraris.

D’altra banda, s’instal·laran escales en els desnivells de les muralles per accedir des de l’interior del recinte de la Ciutadella al camí de ronda que transcorre per la muralla. Des d’allà, dos ponts metàl·lics accediran a la part superior del baluard. Les obres es completaran amb la instal·lació elèctrica necessària per il·luminar els diferents espais del baluard.

El Baluard compta amb una superfície total de 1755 m2, 540 en el nivell inferior i 1.215 m2 en el nivell superior. Les obres, amb un cost de 273.000 euros, compten amb el suport de la Direcció General de Belles Arts del Ministeri de Cultura, que finançarà el projecte en la seva totalitat. Es preveu que els treballs tinguin una durada de quatre mesos.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document