La Ciutadella s’obre als més petits

Entre les nombroses activitats culturals i didàctiques que proposa l’Espai Cultural la Ciutadella per a aquest estiu 2009 es troben una sèrie de propostes pensades per als més petits. L’activitat Safari al Museu, el contes a la fresca i els tallers familiars, permeten nens i nenes conèixer el patrimoni de Roses d’una forma didàctica i molt divertida.
Taller Ciutadella

Taller Ciutadella

05/08/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Pensant en la mainada, l’Espai Cultural La Ciutadella ha ideat una manera diferent i divertida de visitar el museu de la Ciutadella i fer troballes sorprenents. Safari al Museu és un joc familiar de pistes on els més petits, amb l’ajuda dels pares, han de localitzar vuit animals representats de diferents maneres al museu. Mitjançant unes senzilles pistes s’han d'identificar els animals i localitzar-los, ja sigui com a peça del museu, representat sobre una peça exposada, en una foto o en un dibuix. La puntuació final es premia amb un obsequi per als petits caçadors.

 

Aquesta activitat està disponible qualsevol dia de la setmana, de 10 a 20 h, i el preu és de 3€.

Una altra de les propostes infantils, en aquest cas organitzada en combinació amb la Biblioteca Municipal de Roses, és Contes a la Fresca on, un cop al mes, la Ciutadella s’omple dels personatges, cavallers i pirates que diferents rondallaires fan sortir dels contes.

Amb l’objectiu d’introduir de manera lúdica i divertida els nens en diferents tècniques i disciplines artístiques, les professores de l’escola–taller Animart condueixen, també un cop al mes, diferents tallers adreçats a pares i nens. Fins al moment, les màscares i la feina dels arqueòlegs han centrat els primers tallers, mentre que el proper 9 d’agost el taller "Treballar la pedra", permetrà els petits pulir raspatllar i treballar una pedra sense forma deixant-se portar per la inspiració fins a modelar la peça imaginada. El darrer taller es farà el diumenge 13 de setembre i en, aquesta ocasió, consistirà a jugar com ho feien els nens romans.

 

Per participar en els tallers familiars cal inscriure’s prèviament a l’Espai Cultural La Ciutadella.

 

El programa d’activitats impulsat per l’Espai Cultural La Ciutadella té per objectiu difondre el patrimoni de Roses i oferir propostes culturals divertides i didàctiques en el lleure. A més de les activitats infantils programades, enguany també es pot participar en les visites guiades a la Ciutadella -diürnes i nocturnes-, o en les visites a la ruta megalítica i al Castrum Visigòtic.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document