La consellera de Justícia, Montserrat Tura, visita Roses

La consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, ha visitat la població de Roses on ha estat rebuda pels representants municipals encapçalats per l’alcaldessa, Magda Casamitjana. Després de la trobada institucional a l’Ajuntament, la comitiva s’ha traslladat fins a les instal·lacions del Jutjat de Pau de la població.
Visita Montserrat Tura a Roses

Visita Montserrat Tura a Roses

01/10/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Durant la seva estada a Roses, Tura ha estat rebuda al saló de plens del consistori, on ha signat el Llibre d’Honor de la institució. A continuació, la consellera, l’alcaldessa i la resta de regidors presents en l’acte s’han traslladat fins al jutjat de Pau, on la consellera ha pogut conèixer les instal·lacions i treballadors del servei i intercanviar amb ells inquietuds i opinions. 

Durant la trobada, Magda Casamitjana ha agraït la visita de la consellera i el seu interès a conèixer de primera mà el territori i els seus serveis judicials, i li ha manifestat "la disposició total i absoluta del consistori a col·laborar amb la conselleria de Justícia per a la incorporació a Roses d’aquells equipaments i serveis que puguin afavorir la gestió judicial i el dia a dia de les tramitacions de la nostra ciutadania".

La consellera, per la seva banda, ha manifestat que en el moment actual la Generalitat manté converses amb el govern central per tal que els jutjats de pau assumeixin un major nombre de competències. "Aquest fet –ha dit- consolidaria la seva posició com a jutjats de proximitat amb la ciutadania, alleugeriria la gestió d’un important nombre de tràmits i petits delictes i faltes; i evitaria, al mateix temps, la sobrecàrrega que pateixen actualment molts jutjats".

Respecte a la possibilitat de la creació d’un nou partit judicial a Roses, Tura ha manifestat que la prioritat actual de la conselleria és la d’equipar oportunament els edificis i palaus judicials ja existents, atesa la precarietat que pateixen alguns d’aquests serveis. Tot i així, ha recollit les consideracions de l’alcaldessa i l’interès manifestat per apropar el màxim de serveis a Roses, atès l’important creixement de població experimentat en els darrers anys i la seva actual configuració com a ciutat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document