La força de les entitats

12/12/2007 00:00 -    

Al llarg de tot l’any, Roses experimenta una intensíssima vida social protagonitzada per festes tradicionals, dinars de germanor, activitats culturals i esportives, i tot tipus de manifestacions populars que generen estrets vincles d’amistat i bon veïnatge entre els vilatans.

Aquest dinamisme constant és un dels trets més identitaris dels pobles de la Mediterrània que, des de temps ancestrals, fan dels seus carrers, places i ports, escenaris populars on el batec de la vida, els colors, les olors i la remor constants, es deixen sentir amb intensitat.

Fruit d’aquest esperit vital i actiu, són moltes les entitats i associacions que s’han anat constituint al llarg dels anys a Roses, aplegant persones amb motivacions, inquietuds i necessitats comuns. Associacions benèfiques, assistencials, culturals, esportives,... que ens ofereixen contínuament multitud de propostes que ens permeten enriquir-nos com a persones, ajudar els altres, conèixer el nostre entorn, mantenir-nos sans, o, simplement, gaudir de les nostres estones de lleure en companyia d’amics.

Les festes nadalenques, com no podia ser d’altra manera, són un clar exponent d’aquesta intensa activitat. Són moltes les entitats rosinques que aprofiten aquestes dates per realitzar propostes culturals i solidàries, com el Concert Benèfic de la Fundació Roses Contra el Càncer, les ja històriques representacions dels Pastorets del Grup de Teatre de Roses, la Quina Solidària de la Coordinadora per la Llengua, el Concert de Nadal de la Coral Miscel·lània, o les quines de l’AE Roses.

Com a alcaldessa de Roses, vull aprofitar aquestes línies per retre homenatge a totes les persones que destinen el seu temps i esforços per fer de Roses una vila que millora dia a dia. Lluny d’estereotips, de l’individualisme i la passivitat que caracteritzen la societat d’aquest segle XXI, a Roses, cada dia, molts homes i dones escullen l’acció, trien un paper actiu i compromès, i contribueixen en la consecució d’una vila més cívica, més plural, i més participativa.

Des d’aquí, us expresso la meva admiració i agraïment per la tasca que realitzeu, i us faig arribar una forta abraçada.

Molt Bon Nadal a tothom.

Magda Casamitjana
Alcaldessa de Roses 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document