La formació de gospel The Jackson Singers actuarà en el 14è Blues a Roses

Des de fa catorze anys les millors estrelles del gospel internacional han passat pel festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses. Aquest any, el festival es complau a portar l’actuació d’un dels grans grups de gospel: The Jackson Singers
The Jackson singers

The Jackson singers

13/07/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Només cal que els Jackson Singers surtin a escena perquè operi la màgia. En uns instants, aconsegueixen crear un fervor i una exaltació dignes de les més autèntiques cerimònies de l'església negra americana. El grup electritza el públic transportant-lo com per encantament al barri de Harlem.

L'energia i l'esperit místic que fa vibrar aquesta formació no té res d'elèctrica: "El gospel és una manera de viure, d'expressar l'amor al pròxim" precisava Bob Jackson, el que fou fundador de la coral. Actualment Fitzroy Burroughts exerceix les funcions de líder de la formació.

Encara que tots els cantants i els músics són de diverses àrees dels Estats Units, tots ells tenen en comú la base d’una bona església per trobar-se el diumenge per cantar Gospel. El seu programa és un sermó cantat d’espirituals tradicionals i Gospels contemporanis. El grup ha compartit escenari amb estrelles reconegudes internacionalment tals com Lionel Hampton, Odetta, Oscar Peterson, Paul Anka, Olivia Molina i Josep Carreras.

Concert a Roses: Dissabte 22 Juliol 23:45h- La Ciutadella

Tallers i cursos del 14è Blues a Roses

Com cada any, el festival Blues a Roses organitza tallers i cursos paral·lels a les actuacions com el taller Gospel amb Didier Likeng, líder del grup "The Marvellous Gospel Singers" L’objectiu d’aquest taller és portar cada participant a expressar-se el millor possible mitjançant el cant, a viure sensacions úniques.

El Taller proposat comprèn un treball vocal, una aproximació teòrica i també pràctica, amb un aprenentatge dels diferents estils, per imitació, treball d’un repertori, intercanvis lliures i un mini concert donat pels alumnes al final del Taller i obert al públic. S’abordaran els Negro-spirituals, el Gospel Tradicional, el Gospel Modern, el Hard Gospel, el Gospel Contemporani, el Gospel Africà i els diferents lligams entre aquests estils musicals.

Greg Szlapzynski i Joan Pau Cumellas ens oferiran el Taller Internacional d'Harmònica. Al llarg del Taller s'abordaran els principals estils d'harmònica (blues, country, rock & jazz) amb les tècniques associades, la teoria musical, les posicions, les tonalitats, els acords i les tècniques modernes (overblows).

El temari del curs d’Improvisació de Blues i Musica Negra consta de diferents exercicis i treballs vocals per a moure's amb la veu en un territori més segur i expressiu. Aprofundirà en la tècnica vocal bàsica: respiració, col·locació, vocalització i expressió en l'interpretació, i treballarà la projecció de la veu en les estructures harmòniques i melòdiques del blues.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document