La Fundació Roca i Galès dedica un llibre al rosinc Benet Vigo

El proper 31 de març el Teatre Municipal de Roses acollirà la presentació del llibre que Antoni Gavaldà, patró de la Fundació Roca i Galès i professor de la Universitat Rovira i Virgili, ha dedicat a la figura del corporativista rosinc Benet Vigo i Trulls. L’acte tindrà lloc a les 7 de la tarda i comptarà amb la presentació de l’arxiver municipal de Roses Josep M. Barris.
Portada llibre

Portada llibre

29/03/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Des de la seva constitució l'any 1976, la Fundació Roca i Galès – que adopta el seu nom del dirigent obrer, teixidor, cooperativista i republicà que des de 1866 encapçalà a Barcelona un obrerisme societari i cooperativista-, té per objectiu la promoció i difusió del cooperativisme a Catalunya com a element indispensable de l'economia social. Alhora, també treballa pel coneixement i defensa del patrimoni natural i el benestar social als Països Catalans.

Entre les activitats que desenvolupa, es troba l’edició de la col·lecció Cooperativistes Catalans, encarregada de la difusió dels homes i dones que han forjat el cooperativisme català en les seves múltiples varietats al llarg de la història dels segles XIX i XX.

La persona triada en el darrer volum de la col·lecció ha estat el rosinc Benet Vigo i Trulls. Pagès i posteriorment propietari dedicat a l’hostaleria, ha estat un rosinc entusiasta de la cooperació. En el decurs del segle XX ha participat en la creació de les cooperatives La Bodega (agrícola), Centre Escolar Empordà, Promocions Turístiques i Societat Cooperativa Dr. August Pi i Sunyer, en àmbits diversos com la cooperació agrària, l’educativa, la de serveis i la del mutualisme mèdic.

És un referent cooperatiu a Roses i a Catalunya. Benet Vigo va rebre el passat mes d’agost un homenatge de l’Ajuntament de Roses i la distinció Dracma Vila de Roses, en reconeixement per la llarga tasca desenvolupada al llarg de la seva trajectòria.  

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document