La Generalitat premia l'empresari Juli Soler amb la Medalla d’Honor del Turisme 2011

Dilluns 12 de desembre, l’empresari Juli Soler va rebre de mans del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, la Medalla d’Honor del Turisme de Catalunya 2011, distinció amb la qual es guardona la trajectòria de professionals, empreses i entitats del sector turístic de Catalunya. Una delegació rosinca es va desplaçar fins a Barcelona, per acompanyar Soler en aquesta important nit.
Medalla d'Honor Turisme Juli Soler

Medalla d'Honor Turisme Juli Soler

13/12/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El president del Govern de la Generalitat, Artur Mas, va presidir ahir al vespre al Palau de la Generalitat l’acte de lliurament de la 26ena edició dels Guardons del Turisme a Catalunya, que va reconèixer la trajectòria de 22 professionals, empreses i entitats del sector que han contribuït al desenvolupament del turisme a Catalunya. En l’edició d’enguany el govern català ha atorgat 2 guardons d’honor, 10 medalles turístiques i 10 diplomes turístics.

Entre ells, un dels guardons d’honor atorgats va recaure en l’empresari Juli Soler,
per la seva contribució a donar notorietat, prestigi i projectar internacionalment la gastronomia catalana. La Generalitat reconeix així una trajectòria de més de 30 anys en el camp de l’hostaleria, on Juli Soler, juntament amb Ferran Adrià, ha destacat per haver convertit el restaurant El Bulli de Roses en un referent a escala internacional; ha estat també el creador d’un nou concepte de negoci basat en la marca Ferran Adrià i El Bulli i és un dels responsables del projecte El Bulli Foundation, que té previst obrir les seves portes el 2014.

Impulsor de la cuina innovadora, creativa i d’experimentació, Juli Soler ha treballat amb cuiners de primer ordre com Yves Kramer, Jean-Paul Vinay, Christian Lutaud, Fermí Puig i Xavier Sagristà, entre d’altres, i ha fet significatives aportacions a la gastronomia d’avantguarda instaurant un model de coordinació i complementarietat entre el treball de cuina, el treball de sala i els sommeliers.

Al reconeixement també es van volen sumar representants de l’Ajuntament de Roses, que van acompanyar Juli Soler en aquest acte. Entre els assistents, la regidora de Turisme, Montse Mindan; el regidor de Serveis Econòmics, Manel Escobar; el regidor de Cultura, Marc Danés; l’empresari rosinc Miquel Gotanegra; i el cap de sala de El Bulli, Lluís García, hi van ser presents. L’acte també comptà amb l’assistència de la directora general de Turisme, Marian Muro, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document