La Generalitat promourà la creació d'habitatges protegits a Roses

Roses és un dels dotze municipis gironins inclosos pel govern de la Generalitat en el Programa d’Àrees Residencials Estratègiques (ARE), una nova figura creada pel govern català amb l’objectiu d’alliberar sòl urbà per a la construcció de nous habitatges, la meitat dels quals seran de protecció oficial. A Roses, la zona que es desenvoluparà està situada a la carretera de les Arenes, entre l’àrea esportiva i la comissaria dels Mossos d’Esquadra, darrera la zona escolar.
Plànol aeri

Plànol aeri

20/02/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
La ubicació és ideal de cares al futur creixement urbanístic de Roses, assegura l’alcaldessa, Magda Casamitjana, que valora molt positivament la inclusió del municipi en el programa ARE, sobretot tenint en compte que a Roses no existeixen actualment habitatges de protecció oficial. I és que una de les bases de l’ARE és que un 50% dels habitatges siguin protegits.
El pla de la Generalitat pretén donar resposta als objectius del Pacte Nacional de l’Habitatge, que preveu la construcció de vivendes a preu assequible en zones pròximes als nuclis urbans i amb facilitat d’accés. En aquest sentit, el Polígon 1 del Pla General d’Ordenació Urbana és l’espai que millor s’adapta a les necessitats de creixement del municipi perquè la creació d’aquesta àrea residencial contribuirà a enllaçar la zona esportiva amb la zona escolar. Tot i que encara no s’ha determinat el nombre d’habitatges que s’hi construiran, l’alcaldessa calcula que seran prop de 500, dels quals la meitat sortiran a la venda a preu de taxació.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document