La nova Guia de Patrimoni Local, dedicada al Cap de Creus, es presenta a Roses

La Diputació de Girona i l’Ajuntament de Roses presenten el proper 21 de juliol el número 4 de la col·lecció Guies de Patrimoni Local, corresponent a EL CAP DE CREUS (Cadaqués – Roses – El Port de la Selva – La Selva de Mar), del qual són autores Estella Illa, Marta Pi i Anna M. Puig.
19/07/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’acte de presentació anirà a càrrec de Josep Maria Barris, arxiver municipal de Roses, i de Joaquim Tremoleda, director de la col·lecció Guies de Patrimoni Local, i es farà a l’espai Z de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens, a les 20h.

La col·lecció Guies de Patrimoni Local presenta una panoràmica dels recursos naturals i culturals de diferents indrets de les comarques gironines. El seu objectiu és posar a l’abast del lector els trets identificadors i les peculiaritats de la vida local: la geografia, el medi natural, la gent, l’arqueologia, la història, l’activitat econòmica, l’etnologia, l’art, l’arquitectura i la cultura popular.

El patrimoni s’entén en un sentit integral i, per això, les Guies de Patrimoni Local apleguen el marc territorial, la memòria viscuda i les creacions socials contemporànies. Finalment, s’hi recomanen quatre itineraris bàsics de descoberta d’aquests espais.

Els quatre títols publicats fins ara són La Garrotxa d’Empordà (Lladó – Cabanelles); Del Mont al Fluvià (Besalú – Maià de Montcal – Beuda – Sant Ferriol); A l’entorn del Puig Segalar (Albons – La Tallada d’Empordà – Garrigoles – Viladamat) i El cap de Creus (Roses – El Port de la Selva – Cadaqués – La Selva de Mar).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document