La Pesca Recreativa Responsable es cita aquest estiu a Roses

El Club Pesca Costa Brava i l'Associació Catalana per una Pesca Responsable, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses i del Port Roses, S.A. organitzen el II Open Internacional Pesca d’Altura, prova classificatòria per al Desafio Mediterráneo a Roses que, enguany, celebrarà la gran final d’Eivissa.
26/06/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La Pesca Recreativa Responsable és actualment l’organització més important de pescadors d’esbarjo d’Espanya, que està fent de la col·laboració científica la bandera del seu treball i que està implicada en diferents treballs científics: el de marcatge de Túnids per ICCAT amb l’IEO; marcatge de Llampugues amb CCS i la Universitat de Charleston de USA; el treball de detecció de meduses per a control d’aquest animal en cooperació amb l’IEO i la "Dirección General de Costas".

 

En aquest sentit, del 29 d’agost al 6 de setembre, l’associació organitza unes Jornades de pesca de Tonyina subadult i adult per marcar amb diferents sistemes, ja sigui amb marques convencionals, electròniques internes -que requereixen una petita intervenció quirúrgica- i externes pop-up de seguiment per satèl·lit.

 

El format consisteix en tres dies de competició amb proves de pesca sense mort i amb marcat de les captures destinat a peixos de fins a 40 quilos, més cinc dies de marcatge de tonyina gegant de més de 80 quilos. Durant les jornades es comptarà amb la col·laboració de WWF-Adena i amb el seu vaixell Columbus, amb el Instituto Español de Oceanografía, així com amb molts pescadors recreatius espanyols i francesos que, amb la seva col·laboració voluntària, portaran els científics a marcar els peixos. Paral·lelament a aquestes activitats, es dedicarà un dia a fer una tanda de conferències amb debat al voltant de les reserves marines i la problemàtica actual de la pesca en el Mediterrani.

 

Activitats a Roses:
II OPEN INTERNACIONAL PESCA D’ALTURA- PORT DE ROSES
28, 29 i 30 d’agost

I SETMANA MEDITERRÀNIA DE PESCA RECREATIVA RESPONSABLE
31 d’agost al 6 de setembre

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document