La Piscina Municipal de Roses instal·la plaques solars i estalviarà més de 12.000 € anuals

La Piscina Municipal de Roses acaba de finalitzar la instal·lació de 150 m2 de plaques solars, les quals proveiran d’aigua calenta sanitària tant aquestes instal·lacions com l’adjacent Pavelló Municipal, i escalfaran l’aigua del vas de la piscina gran de l’equipament. La mesura permetrà un estalvi energètic d’entre 12.000 i 13.000 € anuals, així com una reducció de les emissions de CO2 de 35.000 kg per any.
Plaques solars

Plaques solars

13/08/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El total de 16 plaques (150 m2) de captació solar instal·lades, que ja han entrat en funcionament, s’han situat en el sostre dels vestidors del Pavelló Municipal, tant per raons de seguretat contra les condicions meteorològiques (tramuntana), com per la bona orientació solar que reuneix aquest espai, la qual cosa possibilitarà un major rendiment del sistema. D’acord amb els estudis de consum i usuaris, es preveu que la captació solar anual sigui d’uns 127.573,15 kWh anuals, fet que representarà un estalvi d’entre 12.000 i 13.000 €/any en gas propà, al temps que una reducció de les emissions de CO2 de 35.392 kg.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la previsió feta en la fase de construcció de la Piscina Municipal, quan ja es va executar una primera part de la instal·lació necessària, deixant per a una segona fase la col·locació del camp de captació. Els treballs s’acaben de completar ara, amb la instal·lació de les plaques i la seva connexió amb la sala de màquines situada al soterrani de la piscina.

La societat municipal Promoció i Desenvolupament de Roses SL (PRODER), empresa municipal encarregada de la gestió de l’equipament esportiu, aposta així per les energies renovables i per l’estalvi energètic, atenent l’actual context econòmic i els elevats costos que ha d’afrontar en concepte de consum de gas i energia. Cal remarcar, que la instal·lació d’aquest sistema solar tèrmic compta amb una subvenció de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) de la Generalitat de Catalunya.

Segona actuació per l’eficiència energètica

L’any 2008, la Piscina de Roses ja va fer una aposta important en benefici de l’estalvi energètic i econòmic i per la millora de la qualitat de l’aigua, gràcies a la instal·lació d’un sistema avançat de tractament d’aigua a través de la radicació UV. Aquesta actuació li va suposar ser pionera en el tractament d’aigua de les piscines del país, i va permetre l’elaboració d’un estudi que va ser publicat en la premsa especialitzada, així com presentat en diverses activitats formatives del sector.

Aquest sistema avançat de raigs UV, ha permès obtenir un 60% d’estalvi en aigua en comparació amb els sistemes convencionals, així com un 15 % en gas i un altre 15% en electricitat, a més d’una reducció en l'ús de producte químic i l’assoliment d’uns nivells de desinfecció de l’aigua i de qualitat ambiental superiors.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document