La plaça del Teatre finalitzarà la seva conversió en espai lúdic i ciutadà

S’acaben d’adjudicar les obres per a la urbanització de la plaça del Teatre de Roses, que consistiran en la unificació dels diferents espais que envolten aquest equipament, dotant l’àmbit final de tots els elements d’enllumenat i mobiliari urbà necessaris. El projecte tindrà un cost de 457.000 euros i es preveu que pugui estar acabat per al proper estiu.
pl teatre

pl teatre

28/02/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’any 2003 ja es va realitzar una primera fase per millorar l’estètica i accessibilitat dels espais adjacents al nou Teatre Municipal, consistent en el formigonat dels 1.200 m2 de la plaça central i en l’adequació de voreres. Les obres que s’acaben d’adjudicar ara permetran finalitzar la integració dels diferents espais (plaça central, perllongació del carrer Lluís Millet i placeta de la Casa del Mar) com un únic conjunt, resolent les diferències urbanístiques que plantejaven fins ara i adaptant-los de manera harmònica amb l’equipament cultural.

Just davant de l’edifici, el projecte preveu la creació d’un gran espai pensat per convertir-se en la "plaça del teatre", és a dir, en l’àmbit que ha de donar suport a les activitats lligades a aquest equipament -representacions a l’aire lliure, relacions ciutadanes, etc-. Per la seva banda, l’actual plataforma elevada sobre el carrer Tarragona, adquirirà el caràcter de saló o vestíbul exterior de l’equipament.

Les obres inclouran la pavimentació de tot l’àmbit, la instal·lació del nou enllumenat públic, la incorporació de bancs i papereres, i l’enjardinament i arbrat. Tanmateix, es preveu la instal·lació d’un element escultòric amb les lletres "Teatre Municipal" sobre un mur de pedra alçat, que donarà singularitat a la plaça.

Un cop s’iniciïn les obres, aquestes tenen una durada prevista de 4 mesos.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document