La platja dels Palangrers de Roses aconsegueix les certificacions mediambientals EMAS i ISO 14001

La platja dels Palangrers de Roses ha finalitzat amb èxit el procés d’anàlisi i control necessari per a l’obtenció de la certificació europea d’ecogestió i ecoauditories (EMAS) i la normativa internacional ISO 14001.
Magatzem Ciutadella

Magatzem Ciutadella

30/01/2006 00:00 -   Departament Comunicació i Premsa  

Les platges urbanes de Santa Margarida, Salatà, Roses, la Perola, Canyelles i Almadrava, i el passeig marítim de la població, van ser les primeres platges de Catalunya reconegudes amb les certificacions europees EMAS i ISO 14001. En el moment d’aconseguir aquestes acreditacions, l’any 2003, la platja dels Palangrers no va ser inclosa dins el procés, ja que en aquells moments s’hi portaven a terme les obres de condicionament del camí de ronda adjacent a aquesta platja.

A partir de l’obtenció de l’EMAS i l’ISO 14001, l’Ajuntament de Roses va implantar el nou Sistema de Gestió Ambiental, encarregat de la protecció d’aquests espais amb controls permanents de qualitat i de detecció d’incidències. L’any 2004, un cop finalitzades les obres del camí de ronda, es va decidir ampliar l’àmbit d’actuació del sistema, incloent-hi la platja dels Palangrers.

Després d’un llarg i exhaustiu procediment d’avaluació ambiental i de recopilació de dades (volum d’ocupació, serveis que s’hi presten, consums d’aigua i energia, analítiques de les aigües de bany, etc), la platja dels Palangrers acaba d’assolir amb èxit la darrera fase de verificació, després de sotmetre’s a les auditories internes i externes realitzades per les empreses certificadores Minuartia d’Estudis Ambientals i TÜV Internacional.

A partir d’ara, doncs, passarà a incloure’s dins del Sistema de Gestió Ambiental implantat per l’Ajuntament a tots els espais que ostenten l’EMAS i l’ISO 14001, el qual es basa en el control i seguiment permanents, tant de la qualitat microbiològica i física de l’aigua i de la sorra, com de la resta de factors susceptibles d’incidir en el seu estat -serveis de temporada, neteja de residus sòlids i flotants, etc-.

 Així, l’EMAS i l’ISO 14001, no només garanteixen l’actual qualitat de l’aigua de bany i de la sorra, sinó que també comporten un autèntic compromís per al seu òptim manteniment en el futur, gràcies a l’establiment de controls permanents de qualitat i de detecció d’incidències i dels mecanismes d’actuació més eficaços i immediats a emprar en cada cas, tant per l’administració municipal, com per les empreses del sector privat implicades.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document