La Popular 2011: cultura contemporània i patrimoni a Roses

Els propers 3, 4 i 5 de juny el Departament de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Roses torna a organitzar La Popular, una celebració que uneix la voluntat de divulgar el patrimoni rosinc amb la de donar visibilitat a projectes artístics multidisciplinars. La Popular potencia la relació entre diferents àmbits de la creació contemporània i el patrimoni, establint un diàleg natural entre la història i l'actualitat, entre l'art del passat i el del present. En aquesta tercera edició, les activitats es duran a terme al Castell de la Trinitat.
26/05/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

PROGRAMACIÓ

DIVENDRES 3 JUNY
Vetllada poètica al Castell de la Trinitat de Roses
* Dins la programació de CRAC Creació Roses Art Contemporani 2011
A partir de les 20h20.00 – 01.00h Projeccions audiovisuals.

21.30 h Vetllada poètica amb la participació de Joana Brabo (poesia) i Raquel Sakristan (artista plàstica): Apoesia i Audiovisions.
Lo bueno si brabo tres veces sakris.
Una altra manera d’escriure, una altra manera de crear, Sakristan i Brabo mostren un món senzill on poques línies i poques paraules donen grans respostes a les coses de la vida.
www.en3palabras.com
www.sakristan.com

22.45 h Happening poètic on tothom qui vulgui hi podrà participar i recitar els seus poemes
00.00 h Sessió de música a càrrec de Dj Crazy Blues (Sílvia Breuer i Quim Casamitjana)

DISSABTE 4 JUNY

Taller TALK INK II Roses per Papermind fanzine.

(A partir de 13 anys. Màxim 20 participants)
de 11h a 14h i de 17h a 19h
Trieu i remeneu!

Com fer un fanzine en un dia!

El col.lectiu Papermind presenta a Roses la segona edició del taller Talk InK. Aquest consta de dues fases. A la primera, els participants crearan cartells publicitaris per a la vila de Roses. Es treballarà a través d'eslògans i la creació d'alfabets tipogràfics. A la segona fase del taller, els participants crearan en directe amb les peces creades un fanzine.
papermindfanzine.blogspot.com/

Tastets de cinema animat per Modiband
(A partir de 5 anys. Sessió de 50min.)

18.00 h
Mostra de treballs d’animació on s’experimenta de manera singular amb les tècniques utilitzades, la línia narrativa o el sentit de l’humor. Animals fets amb papiroflèxia, animació amb pintura, stop-motion i 3D. Històries surrealistes, divertides o tendres de la mà de creadors de culte i joves autors emergents. Una sessió per fer volar la imaginació i deixar-se emportar, grans i petits.
www.modiband.com

Una història per sopar
per Educ'art

21.00 h
Un tast d'història dels pobles que, des dels grecs fins a l'època moderna, han viscut -i menjat- a la badia Roses. Un apropament al que hem estat i al que som a través de la gastronomia. Un sopar original, en un entorn privilegiat.
Preu: 18€
Cal reserva prèvia. Confirmació fins dijous dia 2 de juny a les 20h
serveieducatiu@patrimonideroses.cat

972.15.14.66
Places limitades a 50 persones
Activitat subjecte a un mínim de 25 comensals.

El Petit de Ca l’Eril presentant Vol i dol
22.45h

Amb el nou disc, El Petit de Cal Eril ens dóna la raó i ens sorprèn. Dóna la raó a tots els qui vam aplaudir-lo amb l’anterior, "I les sargantanes al sol", una glopada d’aire fresc a l’escena musical que va rebre l’elogi unànime de crítica i públic, va sonar als principals festivals del país i va ser elevat per El Periódico com el millor disc publicat a Espanya l’any 2009. "Vol i dol" confirma i supera aquelles expectatives.
http://www.myspace.com/elpetitdecaleril

Funkijama (Electrolladó)
00.30h
Aquest amant dels vinils especialitzat en l’eclecticisme musical de qualitat, ofereix sessions molt de tant en tant, per a la família, els amics i ara per al públic de Roses. 

DIUMENGE 5 JUNY

TALLER STOP - MOTION EN DIRECTE

per Modiband
(De 5 i 14 anys, edat recomanada. Màxim 30 participants)

12.00h – 13.30h
Explicarem el procés de fabricació d’un curtmetratge d’animació i farem una demostració en directe de com s’anima un ninot.
A continuació els participants tindran l’oportunitat de modelar i animar, entre tots, una petita peça d’animació.
www.modiband.com

Tastets de cinema animat
per Modiband

(A partir de 5 anys. Sessió de 50min)

17.00h
Mostra de treballs d’animació on s’experimenta de manera singular amb les tècniques utilitzades, la línia narrativa o el sentit de l’humor. Animals fets amb papiroflèxia, animació amb pintura, stop-motion i 3D. Històries surrealistes, divertides o tendres de la mà de creadors de culte i joves autors emergents. Una sessió per fer volar la imaginació i deixar-se emportar, grans i petits.
www.modiband.com

CINE FÒRUM
18.30h
Projecció de La piel quemada de Josep Maria Forn, 1967, Espanya, b/n (110 min)
La piel quemada tracta sobre l’emigració interna entre regions amb diferents nivells de desenvolupament. A un poblet de la Costa Brava, un paleta comença la seva jornada de treball. Al mateix temps, a un poble d’Andalusia, la seva dona i els seus dos fills inicien el viatge per reunir-se amb ell. Després d’uns mesos en solitari, l’home ha aconseguit llogar un lloc per viure. Una petita aventura amb una turista belga li descobreix un món insospitat.

* Activitat dins el cicle d’exposicions Votre place au soleil del 25/02/2011 – 16/01/2012 a l’Espai Cultural la Ciutadella de Roses.

HI HAURÀ SERVEI DE BAR TOTS ELS DIES

Durant els dies de La Popular podeu també visitar l’exposició CRAC 2011 - Creació Roses Art Contemporani a l’Espai Cultural La Ciutadella de Roses.

DISSABTE 4 I DIUMENGE 5 DE JUNY de 18.00 a 20.00h Visites guiades al Castell de la Trinitat de Roses.

Totes les activitats són gratuïtes excepte el Sopar de dissabte 4

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document