LA POPULAR mostrarà films d’animació creats per joves cineastes internacionals

Una de les propostes de la festa LA POPULAR que tindrà lloc el proper dissabte 13 de juny a l’Espai Cultural La Ciutadella, és la projecció dels Films Itinerants a càrrec de l’Alternativa-Festival de Cinema Independent de Barcelona. L’activitat, que tindrà lloc entre les 20 i les 21 h, presentarà una selecció d’animacions internacionals d’obres lúdiques, atrevides i divertides, que il·lustren les inquietuds i visions d’una nova generació de cineastes.
Curt RIF

Curt RIF

03/06/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’Alternativa Festival de Cinema Independent de Barcelona, s’ha consolidat els darrers 15 anys com el principal festival de cinema de Barcelona i com un dels pocs festivals de cinema independent internacional d’Espanya. Els films que s’hi projecten, procedents de tot el món, són una representació de l’actualitat internacional d’un cinema inèdit al nostre país, que demostren l’alta creativitat en la producció cinematogràfica al marge dels circuits comercials.

L’Alternativa promou la itinerància dels films que es presenten al Festival, tot propiciant espais per a la seva projecció al llarg de l’any. Així, seleccions de films de l’Alternativa han viatjat en els darrers anys per Helsinki, Shangai , París, Roma, Milà, Lisboa, Madrid, St. Petersburg i Bogotá, entre d’altres.

El proper 13 de juny els films itinerants d’aquest festival arribaran a Roses. La selecció d’animacions que es projectaran a la Ciutadella ha estat confeccionada especialment per a LA POPULAR i porta per títol "Suivre mon regard". Amb una durada total de 60 minuts, inclourà les peces Liebeskrank (Malalt d'amor), Bildfenster-Fensterbilder (Imatges i finestres), Styri (Quatre), Painting Paradise (Paradís pintat), L’évasion i Rif (Escull).

Detall dels films:

Liebeskrank (Malalt d'amor) de Spela Cadez, Eslovenia / Alemanya, 9min, SD Les penes del cor, les llàgrimes inassecables i els caps destarotats són difícils de tractar, però per sort no pas incurables…

Bildfenster | Fensterbilder (Imatges i finestres) Bert Gottschalk, Alemanya, 6min, SD Imatges esparses en 8mm són comparades amb les finestres de les façanes de les cases d’una gran ciutat.

Styri (Quatre) de Ivana Sebestova, Eslovàquia, 16min, SD Un nostàlgic dia de primavera de 1937, un concert a la vora del mar esdevé una tragèdia que afecta la vida de quatre dones i que ens mostra que hi ha més que meres coincidències entre elles.

Painting Paradise (Paradís pintat) de Barbara Hlali, Alemanya, 6min, SD Imatges de zones en crisi són cobertes amb color, canviades i decorades, per crear així un fals idil·li.

L'évasion (L’evasió) de Arnaud Demuynck, França / Bèlgica, 12min, SD Un intern d’una presó veu com torturen el seu company de cel·la. Quan arriben els guàrdies, se les enginya per fugir. Un cop damunt la teulada, expressa la seva llibertat.

Rif (Escull) de Eric Steegstra, Països Baixos, 12min, SDUna animació de titelles única sobre un encontre sota l’aigua.  

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document