LA POPULAR proposa una gimcana amb tecnologies del futur per descobrir la Ciutadella del passat

Una de les propostes de la festa LA POPULAR que tindrà lloc el proper dissabte 13 de juny a l’Espai Cultural La Ciutadella, és la realització de la gimcana QR MAPS!, consistent en l’aplicació de les tecnologies del futur per jugar i descobrir com era la Ciutadella del passat. L’activitat tindrà lloc al matí, de 10 a 13 h. Els jugadors que vulguin participar-hi hauran de portar un telèfon mòbil amb càmera i una brúixola.
Senyalització codis QR

Senyalització codis QR

01/06/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El proper dissabte 13 de juny, entre les 10 del matí i les 3 de la matinada, tindrà lloc a l’Espai Cultural La Ciutadella la celebració de la festa LA POPULAR que, centrada en els eixos fonamentals patrimoni i cultura contemporània, oferirà al llarg de tot el dia espectacles de circ, dansa, projeccions de curtmetratges, exposicions i actuacions musicals. La proposta matinal de la jornada està centrada en la descoberta del recinte monumental, ja sigui a través de la gimcana QR Maps! o de les tres visites guiades que s’hi realitzaran.

La Gimcana QR Maps (o com omplir un mapa amb un telèfon) és una gimcana per a tothom, però pensada especialment perquè pares i mainada passin una estona junts trobant pistes, esbrinant i dibuixant el passat històric de la Ciutadella. Els participants rebran un mapa en blanc de la Ciutadella que podran omplir i dibuixar a través de les pistes contingudes en els codis QR distribuïdes pel recinte (a les quals tindran accés apuntat la càmera del seu mòbil al codi).

Amb aquesta activitat es vol donar a conèixer el Projecte de Senyalització del Patrimoni de Roses mitjançant codis QR que s’està implantant al municipi i que es preveu entri en funcionament el proper mes de setembre. Aquest sistema permet a totes les persones que disposin d’un telèfon mòbil amb càmera, un accés immediat a tota la informació emmagatzemada en aquests codis. El projecte s’implantarà a la totalitat de patrimoni cultural rosinc i es complementarà amb la creació d’una nova eina de difusió patrimonial, la "Rosespèdia".

Es recomana als participants que portin instal·lat el lector de codis QR. El lector es pot baixar de manera gratuïta de http://reader.kaywa.com

El matí es completarà amb la realització de tres visites guiades que permetran recórrer dos mil anys d'història sobre un mateix jaciment. Una línia del temps ininterrompuda que portarà els participants del segle IV aC, amb l'arribada dels grecs, fins al segle XIX, a la Guerra del Francès.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document