La presentació del catàleg de l’exposició “A la frontera de l’imperi”, tanca la commemoració del Bicentenari de la Guerra del Francès a Roses

Dijous 9 d’abril (18 h), el Saló de Plens de l’Ajuntament de Roses acollirà la presentació del catàleg de l’exposició “A la frontera de l’imperi. Guerra i societat a Roses, 1773-1833”. L’acte anirà a càrrec de Genís Barnosell, professor d’Història Contemporània de la UdG i comissari de l’exposició central dels actes del Bicentenari de la Guerra del Francès a la ciutat de Girona.
07/04/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La publicació que es presentarà el proper dijous és un recull de textos dels historiadors Josep M. Fradera, Pere Gifre, Pablo de la Fuente i Bàrbara Schmitt, de l’arxiver municipal Josep M. Barris, i de l’arquitecte Joan Falgueras, a través dels quals s’analitzen, des de diferents perspectives, aquestes dècades de transformacions i guerres que varen esdevenir entre el 1773 i 1833.

Al llarg del catàleg de 235 pàgines, es mostren també els objectes, plànols, quadres i documents que han integrat l’exposició que es mostra a l’Espai Cultural La Ciutadella fins al proper 13 d’abril, provinents de fons particulars i d’una quinzena d’arxius catalans, espanyols i francesos. El llibre inclou també un DVD que conté la lectura dramatitzada de documents de l’època realitzada pel Grup de Teatre de Roses, així com una extensa base de dades socioeconòmica de la Roses del s.XVIII i inicis del XIX.

Amb la presentació d’aquest catàleg es posa fi a la programació en commemoració del Bicentenari de la Guerra del Francès celebrats a Roses, que es varen iniciar el juny de l’any 2008 i que han comptat amb la publicació de dos llibres, l’exposició i catàleg que ara es presenta, cicles de conferències, un cicle de cinema i nombroses activitats didàctiques i familiars.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document