La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, al TMR de Roses

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, integrada per La Principal de la Bisbal i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, oferirà el proper dilluns 22 de juny al Teatre Municipal de Roses el concert “Sardanes per al món”. El concert tindrà lloc a les 20 h i l’entrada és gratuïta.
18/06/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La Principal de la Bisbal - cobla oficial de la Generalitat de Catalunya i Creu de Sant Jordi-, i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE) -Premi Nacional de Música de Catalunya-, han unit el seu treball i han donat cos a la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. La nova formació combina l’experiència dels instruments de corda de l’OCE i substitueix els instruments de vent de les tradicionals orquestres simfòniques – oboès, flautes, clarinets, fagots – pel personalíssim so de la cobla, de la mà del reconegut mestratge de La Principal de la Bisbal. Per arrodonir els colors i el ritme, la Simfònica compta també amb una arpa i amb la corresponent secció de percussió.

El proper dilluns, la formació integrada per 37 instrumentistes i dirigida per Francesc Cassú i Carles Coll (titulars de les dues formacions que la integren), presentaran a Roses el seu treball "Sardanes per al món", que serveix de credencial per mostrar les grans possibilitats i el nou so que a partir d’ara marcarà una fita en el món de la sardana.

Les possibilitats d’una formació com aquesta, única en el món, són infinites i, sens dubte, poden aportar el seu gra de sorra a la cultura musical catalana. Per aquest motiu, s’ha encarregat a dos reconeguts músics catalans, Albert Guinovart i Salvador Brotons, la composició de dues noves sardanes. Així han nascut Sirenes i Companyonia universal, obres que s’integren al repertori.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document