La zona industrial de Roses duplica la superfície destinada a zona verda

El ple municipal celebrat ahir va aprovar la modificació puntual número 2 del Pla Parcial del Sector Industrial de la població, amb la qual es desencalla la paralització d’aquest projecte. La modificació permet millorar la compatibilitat d’aquest polígon industrial amb el medi natural del seu entorn, destinant prop de 70.000 m2 de la seva superfície a zona verda i protecció de cursos d’aigua.
zona industrial Roses

zona industrial Roses

29/07/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El nou Pla Parcial passa a catalogar el corredor biològic existent a la zona industrial com a sistema de parcs i jardins, de forma que s’assegura la seva preservació. En total, dels 187.000 m2 de superfície que té el sector industrial, prop de 80.000 m2 (un 42% de l’àmbit) es destinen a parcs i jardins, sistema viari i protecció de cursos d’aigua, mentre que el sòl privat destinat a la instal·lació d’indústries, serà de 107.000 m2. D’aquests, la major part (79,4 %) es destinaran a indústries aïllades de diferents dimensions, mentre que el 20,6 restant estarà ocupat per indústries entre mitgeres i arrenglades.

 

La modificació del Pla de la zona industrial de Roses aprovada ahir dóna compliment al Pla Director de la Serra de Rodes, el qual preveu un alt grau de protecció d’aquells sòls en els quals concorren valors naturals, agrícoles, connectors, ecològics o paisatgístics. L’any 2005, la Comissió d’Urbanisme de Girona catalogà una franja d’aquest polígon industrial com a corredor biològic, mereixedor, per tant, d’una especial protecció.

D’altra banda, per compensar la pèrdua de terreny apte per a la instal·lació d’activitats que aquesta nova classificació suposa, s’han incorporat al projecte noves tipologies industrials, amb parcel·les de menor superfície, que permetran l’adaptació del sector d’acord amb la demanda del mercat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document