L’Ajuntament crea un Banc de Llibres per reduir la despesa del pares, a partir del proper curs escolar

El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses posarà en marxa a partir del proper curs escolar 2008-2009 un Banc de Llibres de text adreçat als alumnes d’ensenyament obligatori que permetrà aprofitar els llibres en bon estat d’un any per l’altre. Els alumnes que participin en aquesta iniciativa, que parteix d’un model de socialització dels llibres basat en la solidaritat i la igualtat, rebran la cessió d’ús d’una part dels llibres, amb el compromís de retornar-los quan s’acabi el curs perquè puguin ser aprofitats.
Els alumnes podran aprofitar els llibres d'un any per a l'altre

Els alumnes podran aprofitar els llibres d'un any per a l'altre

13/06/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
Les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de cada centre escolar repartiran els llibres adquirits amb aquest sistema entre els alumnes que hi participin. Prèviament, els pares hauran signat un document de compromís de retorn dels llibres en préstec, de manera que, un cop finalitzat el curs escolar 2008-2009, es dipositin al Banc de Llibres, gestionat per l’AMPA. D’aquesta manera, els llibres podran ser utilitzats de nou el curs vinent, quan l’Ajuntament destinarà una nova partida a la compra de més llibres, per tal d’anar ampliant progressivament el dipòsit.
A l’estalvi econòmic que suposarà per a les famílies la posada en marxa d’aquest sistema, cal afegir-hi el descompte que se’ls aplicarà en concepte d’ajut universal que atorga el Departament d’Ensenyament a tots els alumnes d’ensenyament obligatori matriculats en els centres escolars de Roses. Els alumnes de cicle inicial i mitjà de primària rebran 55 euros en concepte d’ajut universal, quantitat que s’incrementa fins a 75 euros en el cas dels alumnes de cicle superior de primària i fins a 90 euros pel que fa als d’ESO.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document