L’Ajuntament de Roses al·lega contra la delimitació d’espai públic que vol fer el Ministeri als canals de Sta. Margarida

L’Ajuntament de Roses ha presentat una al.legació a l’acte de delimitació del domini públic marítim terrestre que vol dur a terme el Ministeri de Medi Ambient als canals de la urbanització de Santa Margarida, perquè considera que les aigües interiors de la marina tenen la naturalesa de port esportiu, i per tant són competència del Departament de Port i Costes de la Generalitat.
La urbanització de Santa Margarida

La urbanització de Santa Margarida

24/04/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
El Ministeri de Medi Ambient ha convocat a tots els propietaris de finques de Santa Margarida que donen als canals i que es veuran afectades per l’acte de delimitació de l’espai de domini públic, previst pel proper dia 8 de maig. Tènics del Ministeri marcaran els límits de l’espai inundat que delimita el domini públic del privat i les servituds, per tal que sigui l’administració central la que el gestioni. Això suposaria l’expropiació de la zona inundada de la finca o amarrament, tot i que a les escriptures aquesta part figuri com a propietat privada. L’objectiu és que els canals passin a tenir la consideració de carrers per tal d’assumir-ne el control i manteniment, tenint en compte l’estat de degradació i deixadesa en què es troben.
L’Ajuntament, però, considera que les marines interiors no són part integrant del domini públic marítim terrestre estatal, sinó que tenen la consideració de port esportiu i per tant correspon a la Generalitat la gestió de la marina, en virtut del que disposa la Llei de Ports de Catalunya de 1998 i el seu Reglament de Marines interiors de 1995.
Aquest és el principal argument de l’al. legació que ha presentat aquesta setmana l’Ajuntament de Roses al Ministeri de Medi Ambient, a Madrid, contra la delimitació prevista per l’Estat. L’al.legació també fa referència al traspàs de competències lesgislatives i executives per part de l’Estat a la Generalitat, en matèria de ports, que contempla l’Estatut d’Autonomia. Podeu veure el text complet de l'al·legació a la part inferior d'aquesta notícia.
L’Estat, doncs, no seria l’administració competent a l’hora de delimitar els terrenys de l’urbanització marítima terrestre de Santa Margarida, que en matèria urbanística ja depèn de la Generalitat i l’Ajuntament. En el mateix sentit, l’al.legació assenyala que és la Generalitat la que ha de fixar la servitud de la franja de servei nàutic, i no el Servei de Costes de l’Estat. En tot cas, l’Ajuntament considera que la servitud de trànsit hauria de quedar establerta allà on sigui possible, i com a màxim en sis metres en relació amb tots els terrenys de la urbanització.
Els responsables municipals confien que el Ministeri de Medi Ambient accepti el traspàs de competències de Santa Margarida a la Generalitat per tal de coordinar-se les dues administracions –municipal i autonòmica- i iniciar de manera conjunta el procés de restauració de la marina.
L’alcaldessa, Magda Casamitjana, ha garantit als veïns afectats que l’Ajuntament vetllarà en tot moment pels seus interessos i perquè el procés de restauració de la marina tiri endavant amb el mínim de perjudicis possibles per totes les parts implicades.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document