L’Ajuntament de Roses concorre als fons europeus FEDER amb el projecte de creació de franges tallafocs del municipi

L’Ajuntament ha aprovat concórrer a la convocatòria de cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), amb el projecte consistent en la creació de franges exteriors de protecció contra incendis forestals de les urbanitzacions, edificacions i instal·lacions aïllades del municipi. El projecte compta amb un pressupost total de 206.000 euros i preveu la protecció de prop de 10.000 propietats.
franja tallafocs

franja tallafocs

21/01/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El projecte d’aïllament contra incendis forestals preveu la creació de franges perimetrals protectores a la totalitat d’urbanitzacions rosinques, al paratge natural de Punta Falconera, a les cales Montjoi, Calitjàs, Pelosa i Jòncols, a la zona industrial i a les edificacions i instal·lacions aïllades que es trobin a menys de 500 metres de terreny forestal. L’objectiu d’aquest projecte és garantir la seguretat dels residents i propietats d’aquestes àrees -on arriben a comptabilitzar-se 9.908 habitatges- així com la preservació de l’entorn natural del municipi.

La funció del nou servei preventiu és assegurar l’existència d’una franja exterior de protecció de 25 metres d’amplada al voltant de totes aquestes àrees considerades d’alt risc, que es mantindrà lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida.

La urbanització Mas Fumats i el Paratge Natural de Punta Falconera, ja disposen d’aquesta protecció des dels anys 2006 i 2007 respectivament. El Mas Fumats va ser el primer punt del municipi en què s’executà la franja tallafocs de 25 metres com a prova pilot.

En el moment actual, s’ha aprovat la licitació dels treballs per a la creació de les franges protectores, que compten amb un pressupost total de 206.000 euros, la meitat del qual es preveu finançar gràcies a la subvenció sol·licitada dins la categoria de Medi Ambient i prevenció de riscos de la convocatòria FEDER. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document