L’Ajuntament de Roses engega un prova pilot de compostatge casolà

L’Ajuntament de Roses està a punt d’iniciar una prova pilot adreçada a les famílies del municipi interessades en la realització de compostatge casolà des de les seves llars.
Model de compostador casolà adquirit per l'Ajuntament

Model de compostador casolà adquirit per l'Ajuntament

10/02/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Per posar en marxa aquesta iniciativa, el consistori acaba d’adquirir una cinquantena de compostadors que es repartiran durant les properes setmanes, i que han estat subvencionats per l’Agència Catalana de Residus.
Les persones interessades a participar en aquesta campanya mediambiental s’han de posar en contacte amb l’Àrea d’Enginyeria, Serveis i Medi Ambient del consistori rosinc, la qual els farà arribar un dels aparells recentment adquirits, els quals estan dimensionats i adaptats per al seu ús en domicilis particulars. El seu funcionament, molt senzill, consisteix en dipositar-hi les restes orgàniques i de jardineria que es van produint a la llar al llarg de l’any.

L’únic requisit necessari per a l’obtenció del compost en òptimes condicions, és el de remoure les restes periòdicament amb un punxó, que serà subministrat conjuntament amb el compostador, de manera que es permeti l’oxigenació necessària en el procés.

Transcorregudes unes setmanes, -entre 12 i 14 en funció de l’estació de l’any i de les condicions climàtiques-, l’usuari podrà extreure’n el compost final a través d’una porteta situada en la part inferior del dipòsit. El resultat obtingut serà un producte cent per cent orgànic i natural, apte per al seu ús com adob domèstic per a plantes i jardins.

Un altre dels factors valorats a l’hora d’implantar aquesta campanya és el de la reducció de les escombraries generades pels habitatges on es faci ús dels compostadors, ja que el nou sistema permetrà un reciclatge quasi bé integral, amb la separació de vidre, paper i cartró, plàstic, i, a partir d’ara, també restes orgàniques.

Per garantir el bon funcionament de la campanya, l’Ajuntament realitzarà inicialment sessions formatives entre els participants per explicar el procediment d’ús dels compostadors, a més de fer-ne un seguiment individual per a cada família, a fi de resoldre possibles dubtes. Els voluntaris signaran també una declaració de responsabilitat, comprometent-se a fer un correcte ús dels aparells cedits.

Aquesta iniciativa s’inclou dins la Campanya de recollida selectiva de fracció orgànica de Roses, iniciada fa un any i mig, amb la qual es dóna servei als grans productors del municipi, com hotels, mercat, centres d’ensenyament, etc.


 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document