L’Ajuntament de Roses informa en un ban que no es permet regar jardins ni omplir piscines

L’Ajuntament de Roses ha publicat un ban informant d’una sèrie de mesures que s’han adoptat per promoure l'estalvi d’aigua a la població, davant la situació d’excepcionalitat i emergència que pateix la Conca de la Muga, de la qual s’abasteix el municipi. Tot i això, l’alcaldessa, Magda Casamitjana, garanteix el subministrament d’aigua per aquest estiu i assegura que aquestes mesures no afectaran en cap cas el turisme que visita la població.
Piscina municipal de Roses

Piscina municipal de Roses

22/02/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
D’entre les mesures adreçades als ciutadans, el ban prohibeix omplir piscines privades, regar jardins i netejar terrasses, parterres o garatjos particulars, així com rentar vehicles amb mànega, excepte en instal.lacions d’empreses dedicades a aquest sector.
Pel que fa als usos industrials, el ban restringeix qualsevol activitat que suposi un consum desmesurat d’aigua destinada al consum humà, tan si prové del servei públic d’abastament com de fonts pròpies de captació. En sentit, es prohibeix el rentat d’embarcacions de lleure o altres usos amb finalitats lúdiques o recreatives. Per a determinats usos industrials es podrà utilitzar aigua procedent del tractament terciari de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), sempre i quan es justifiqui l’ús que es vol donar a aquesta aigua.
L’Ajuntament, per la seva banda, deixarà de netejar vials amb aigua i limitarà l’ús de la que es fa servir per regar els jardins públics, excepte en casos puntuals justificats per raons d’higiene i salubritat. També limitarà les operacions de reg a les instal.lacions esportives i utilitzarà el mínim cabal possible pel correcte manteniment de la piscina municipal. De moment ja ha interromput el subministrament d’aigua a totes les fonts públiques i monuments ornamentals del municipi.

Alerta per casos d’intent d’estafa

D’altra banda, l’alcaldessa vol alertar a la població per l’intent d’estafa de què han estat objecte alguns veïns, que han rebut trucades de persones que s’ofereixen per anar als seus domicilis i fer una analítica de l’aigua que consumeixen, per comprovat el seu estat de salubritat. Un cop a les cases, col.loquen uns elèctrodes, prèviament manipulats, en un vas d’aigua, que es torna marró, circumstància que suposadament demostra que aquella aigua no és apta per al consum humà. Aleshores intenten vendre un aparell que costa 1.000 euros i que els garantiria la potabilitat de l’aigua.
De moment s’han detectat cinc casos d’aquest intent d’estafa a Roses, cap dels quals ha prosperat. Casamitjana ha volgut garantir la qualitat de l’aigua que es consumeix a Roses, que ha qualificat d’excel.lent.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document