L’Ajuntament de Roses projecta una franja protectora contra incendis al Mas Fumats

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte consistent en la realització d’una franja exterior de protecció a la urbanització del Mas Fumats, amb l’objectiu que aquesta actuï com a barrera en cas d’incendis forestals.
Mas Fumats

Mas Fumats

05/04/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb aquesta actuació s’inicia el procés per a la protecció d’urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana i d’edificacions aïllades al municipi, que significarà la implantació de noves mesures preventives en una dotzena de localitzacions del municipi.

Tot i que la urbanització Mas Fumats, que per la seva situació és l’àrea poblada de Roses que presenta un major perill en cas d’incendi, ja fa anys que compta amb tallafocs de protecció, el projecte actual suposa l’adaptació de noves mesures d’acord amb la legislació vigent en prevenció d’incendis forestals en les urbanitzacions.

Per a la seva redacció, l’Ajuntament ha encarregat un estudi forestal específic que estableix les mesures a executar a fi de complir amb la legislació vigent en matèria d’incendis per a aquest tipus d’urbanitzacions que es troben en contacte directe amb la massa forestal. Un cop analitzades les característiques de la urbanització, s’ha optat per reduir la densitat d’arbrat i eliminar el sotabosc dels terrenys forestals que envolten l’àrea, amb la creació d’una franja perimetral de 25 metres d’amplada.

Els treballs a realitzar consistiran en el talat de les espècies que presenten un major risc, mentre que els arbres de baixa inflamabilitat –amb fulles verdes i un alt contingut hídric durant l’estiu, o amb fusta densa que necessita absorbir una gran quantitat de calor abans d’encendre’s- es mantindran, tot i que es podaran periòdicament.

Els treballs finalitzaran amb el desbrossament de tota l’àrea per tal d’eliminar completament la vegetació baixa i arbustiva. Un cop acabada la franja, es farà un manteniment periòdic de la mateixa per tal d’assegurar la seva efectivitat. El cost previst per a la realització d’aquests treballs és de 12.000 € anuals.

Aquesta actuació al Mas Fumats, que acaba d’aprovar-se inicialment, serà el primer dels projectes que el consistori durà a terme durant els propers mesos, d’acord amb el plànol de delimitació d’urbanitzacions, instal·lacions i edificacions aïllades del municipi que estiguin situades a menys de 500 metres de terreny forestal, aprovat pel ple municipal.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document