L’Ajuntament de Roses protegeix les urbanitzacions del municipi dels focs forestals

Aquests dies s’estan realitzant a Roses els treballs per a la creació de franges protectores contra incendis forestals a la totalitat d’urbanitzacions i edificacions aïllades del municipi. L’actuació, que té un cost de 168.000 euros, respon a la voluntat de l’Ajuntament per millorar la seguretat de les prop de 10.000 propietats existents en aquests àmbits, i evitar així un alt risc d’incendi en episodis de focs forestals com els succeïts a Roses fa uns anys.
franges

franges

17/12/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El projecte d’aïllament contra incendis forestals iniciat les darreres setmanes permetrà la creació de franges perimetrals protectores a la totalitat d’urbanitzacions rosinques (Les Garrigues, El Cortijo, Mas Matas, Mas Buscà-El Cardo, Mas Oliva, Canyelles-Almadrava-Puigrom, Muntanyeta-Sureda d’en Mairó-Grecs, Els Argonistes), a les cales Montjoi, Calitjàs, Pelosa i Jòncols, a la zona industrial i a les edificacions i instal·lacions aïllades que es trobin a menys de 500 metres de terreny forestal. L’objectiu d’aquest projecte és garantir la seguretat dels residents i propietats d’aquestes àrees -on arriben a comptabilitzar-se 9.908 habitatges- així com la preservació de l’entorn natural del municipi.

La funció del nou servei preventiu és assegurar l’existència d’una franja exterior de protecció de 25 metres d’amplada al voltant de totes aquestes àrees considerades d’alt risc, que es mantindrà lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida. Posteriorment, un cop finalitzin els actuals treballs de creació de les franges, es durà a terme un manteniment anual durant el període comprès entre el 16 de setembre i el 14 de juny, sense que es pugui realitzar cap treball forestal en el període considerat d’alt risc d’incendi, com és entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

La urbanització Mas Fumats i el Paratge Natural de Punta Falconera, ja disposen d’aquesta protecció des dels anys 2006 i 2007 respectivament. El Mas Fumats va ser el primer punt del municipi en què s’executà la franja tallafocs de 25 metres com a prova pilot.

El cost d’aquests treballs és de 168.000 euros, 103.000 dels quals estan finançats per la subvenció atorgada dins la categoria de Medi Ambient i prevenció de riscos de la convocatòria FEDER.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document