L’Ajuntament de Roses s’adhereix a la “II Carta de Tossa”

El ple municipal de Roses ha aprovat l’adhesió del municipi a la II Carta de Tossa amb la qual es renoven els compromisos establerts l’any 1998 amb la primera carta, basats en la preservació del litoral gironí i en la gestió sostenible de les zones costaneres.
montjoi

montjoi

01/12/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els principis recollits en la II Carta de Tossa són fruit de les conclusions estretes de la jornada promoguda pel CILMA (Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona) que va tenir lloc el dia 31 de maig de 2006 a aquesta població costanera.

La carta vol posar les bases per afavorir la progressió dels municipis de la Costa Brava cap a escenaris de major sostenibilitat, a partir de les següents actuacions:

 1. Definir i establir bones pràctiques a cadascun dels espais costaners, basats en la gestió sostenible dels medis litorals, els seus paisatges i entorns més immediats.
 2. Realitzar planejaments urbanístics i plans de gestió encaminats a la millora, manteniment, restauració i recuperació dels paisatges, entorns i medis litorals.
 3. Desplegar els instruments precissos per conformar un mosaic continu d’espais lliures que garanteixi la connectivitat social, paisatgística i ecològica entre el sistema litoral i el territori interior.
 4. Treballar en la recerca de línies de subvenció per a l’aplicació de mesures de gestió sostenible dels medis litorals.
 5. Fomentar l’adaptació de figures de gestió ambiental a les platges i per als serveis que ofereixen.
 6. Apropar els medis litorals al coneixement dels usuaris mitjançant programes específics d’educació, conscienciació i informació, i implicar aquests en la seva conservació.
 7. Recuperar l’ús i millorar els camins de ronda i camins litorals com a coneixement dels espais naturals costaners i com a oferta complementària de qualitat a l’oferta convencional de platges.
 8. Fomentar l’ús de sistemes i xarxes de mobilitat sostenible, en l’àmbit urbà i entre els diversos municipis litorals.
 9. Crear un consorci de gestió litoral, com a eina de suport tècnic i seguiment de projectes als municipis adherits a la Carta de Tossa, com a plataforma de debat i estratègies per la cooperació i coordinació supramunicipal en la millora del litoral.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Contingut relacionat

Accions del document