L’Ajuntament destina 44.000 euros a la regeneració de les platges Nova i La Punta

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte de condicionament de les platges de La Punta i Nova per a l’any 2006, encarregat de la reposició de les franges de sorra que, a causa de les condicions meteorològiques, pateixen desplaçaments al llarg de l’any. L’actuació, que el consistori desenvolupa anualment abans de l’arribada de la temporada de bany, tindrà enguany un cost de 44.000 euros.
Platja de la Punta

Platja de la Punta

28/04/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les condicions meteorològiques, i més concretament els vents de llevant, produeixen que la sorra de les platges de la Punta i Nova es desplaci en paral·lel a la línia de mar. Aquests moviments han arribat a provocar en el cas de la platja de la Punta, la més afectada, la desaparició d’un tram de 55 metres de sorra del sector nord de la platja.

Davant aquests fets, l’Ajuntament encarrega cada any els treballs consistents en la recuperació de l’amplada d’aquests dos espais. La recuperació s’aconsegueix mitjançant el moviment de sorres des de l’interior de l’aigua fins a la superfície, o bé des d’aquells sectors on la força del vent ha provocat una major acumulació de terres.

Posteriorment, es procedeix al repartiment i escampament per la platja, fins aconseguir l’amplada òptima en funció de les característiques de cada platja.

Aquest projecte forma part del conjunt d’actuacions desenvolupades des de l’Ajuntament per al manteniment i seguretat de les platges del municipi -tals com neteja, servei de salvament i socorrisme, abalisament, etc-, els quals sumen una despesa anual superior als 500.000 €.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document