L’Ajuntament destina 44.000 euros a la regeneració de les platges Nova i La Punta

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de condicionament de les platges de La Punta i Nova, consistents en la reposició de les franges de sorra desplaçades pel vent al llarg de l’any. L’actuació, que el consistori desenvolupa anualment abans de l’arribada de la temporada de bany, tindrà enguany un cost de prop de 44.000 euros.
14/06/2006 00:00 -    

Els forts vents, i en especials les llevantades, provoquen que la sorra de les platges de la Punta i Nova es desplaci en paral·lel a la línia de mar. Aquests moviments han arribat a provocar en el cas de la platja de la Punta, la més afectada, la desaparició d’un tram de 55 metres de sorra del sector nord de la platja.

Davant aquests fets, l’Ajuntament encarrega cada any els treballs consistents en la recuperació de l’amplada d’aquests dos espais. La recuperació s’aconsegueix mitjançant el moviment de sorres des de l’interior de l’aigua fins a la superfície, o bé des d’aquells sectors on la força del vent ha provocat una major acumulació de terres.

gw-1c5243ed95bfa7864af77b548f1ceb9d1a23f86d


Posteriorment, es procedeix al repartiment i escampament per la platja, fins aconseguir l’amplada òptima en funció de les característiques de cada platja.

Aquest projecte forma part del conjunt d’actuacions desenvolupades des de l’Ajuntament per al manteniment i seguretat de les platges del municipi -tals com neteja, servei de salvament i socorrisme, abalisament, etc-, els quals sumen una despesa anual superior als 500.000 €.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document