L’Ajuntament destinarà 45.000 euros a la regeneració de les platges Nova i La Punta

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte de condicionament de les platges de La Punta i Nova per a l’any 2007, que té com a objectiu la reposició de les franges de sorra desplaçades durant l’hivern amb motiu dels fenòmens meteorològics. L’actuació, que el consistori desenvolupa anualment abans de l’arribada de la temporada de bany, tindrà enguany un cost de 45.000 euros.
22/02/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les condicions meteorològiques, i més concretament els vents de llevant, produeixen que la sorra de les platges de la Punta i Nova es desplaci en paral·lel a la línia de mar. Aquests moviments arriben a provocar en el cas de la platja de la Punta, la més afectada, la desaparició d’un tram de 55 metres de sorra del sector nord de la platja.

Davant aquests fets, l’Ajuntament encarrega cada any els treballs consistents en la recuperació de l’amplada d’aquests dos espais, tasques que es realitzen durant la primavera per tenir les platges a punt quan s’inicia la temporada de bany.

La recuperació s’aconsegueix mitjançant el moviment de sorres des de l’interior de l’aigua fins a la superfície, o bé des d’aquells sectors on la força del vent ha provocat una major acumulació de terres. Posteriorment, es procedeix al repartiment i escampament per la platja, fins aconseguir l’amplada òptima en funció de les característiques de cada platja.

Aquest projecte forma part del conjunt d’actuacions desenvolupades des de l’Ajuntament per al manteniment i seguretat de les platges del municipi -tals com neteja, servei de salvament i socorrisme, abalisament, etc-, els quals sumen una despesa anual superior als 500.000 €.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document