L’Ajuntament encarrega a Port de Roses la regulació del fondeig d’embarcacions per a aquest estiu

L’Ajuntament de Roses ha encarregat a Port de Roses la gestió del fondeig d’embarcacions a diferents cales i platges del municipi durant aquest estiu. Amb aquesta mesura –prèvia a la implantació del Projecte de regulació de fondejos definitiu- el consistori vol evitar els problemes viscuts en anys anteriors i la instal·lació anàrquica de boies i morts.
Platja de l'Almadrava

Platja de l'Almadrava

09/06/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El passat mes de març, el ple municipal de Roses va aprovar el Projecte de regulació de fondejos a les cales de Roses, que té com a principals objectius l’ordenació d’aquests espais amb un nombre raonable d’embarcacions, assolir una millora ambiental per al municipi i garantir la convivència entre embarcacions i banyistes.

Aquest projecte va ser tramès a la Dir. Gral. de Ports i Costes i a Capitania Marítima, on s’està tramitant el procediment necessari per a l’aprovació del projecte i per a la conseqüent cessió de la gestió d’aquests espais a favor del consistori rosinc.

A l’espera del sistema definitiu, l’Ajuntament ha encarregat aquesta setmana a Port de Roses la regulació del fondeig de les cales de Jòncols, la Pelosa, Calitjàs i Montjoi, i de les platges de l’Almadrava, Canyelles-Bonifaci, Palangrers i Nova.

Aquesta mesura provisional preveu l’autorització d’uns 450 punts de fondeig per al total de platges i cales incloses en el sistema, tal i com preveu el Pla d’usos de platges aprovat a Roses per a aquest 2006.

Totes les persones interessades a aconseguir una autorització o regularitzar la seva situació, poden adreçar-se a les oficines del Port Esportiu, des d’on es tramiten les concessions. A les embarcacions autoritzades, se’ls facilitarà un adhesiu amb el qual poder identificar que el punt de fondeig ocupat, compta amb el permís corresponent.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document