L’Ajuntament invertirà 900.000 euros en la reurbanització dels carrers que envolten el Teatre Municipal

Continuant amb el projecte de reordenació i millora urbanística dels carrers que integren el nucli de Roses, l’Ajuntament acaba d’adjudicar les obres consistents en la reurbanització d’un sector de l’eixample de la població, format pels carrers Marià Benlliure, Lluís Millet, Doctor Ferran, Doctor Arruga, Doctor Barraquer i Doctor Fleming.
Doctor Arruga

Doctor Arruga

09/08/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El principal objectiu d’aquest projecte és l’ampliació de voreres per millorar l’accessibilitat dels vianants i aconseguir la supressió de barreres arquitectòniques. Altres aspectes estudiats han estat l’ordenació de les àrees d’aparcament, dels passos de vianants, o de la plantació d’arbrat, actuacions amb les quals es vol aconseguir una important millora paisatgística del sector, fent-lo més agradable i segur per als veïns.

Concretament, les obres consistiran en la reposició total de paviment en els trams de carrer que es troben més deteriorats, la demolició de les vorades que s’han de refer, el nou encintat de carrers i la pavimentació de calçades i voreres, ampliant aquestes darreres en tots aquells punts on l’amplada del carrer així ho faci possible.Dels prop de 17.000 m2 de l’àmbit d’actuació, 9.400 m2 es destinaran a voreres, 4.400 a calçada i 2.400 m2 a aparcament, i es plantaran 270 arbres nous entre tots els carrers.

Pel que fa a les xarxes de serveis públics, el projecte preveu també la renovació de les columnes d’enllumenat públic, el soterrament de les línies elèctrica i telefònica, i la creació d’una nova xarxa d’aigües plujanes.

Un cop s’iniciïn les obres, es preveu que aquestes tinguin una durada de 10 mesos, amb un cost total de 906.000 €.

Aquesta actuació passa a sumar-se a les diferents obres desenvolupades darrerament en el nucli antic del municipi de Roses, dirigides a la creació de noves places, a l’eixamplament de voreres o a la peatonalització d’espais, com ha estat el cas dels carrers Francesc Macià, Nou- Peralada, Sant Isidre, la placeta de l’Eixample i la plaça del Teatre, la remodelació del carrer Puig Rom, o la propera urbanització de la plaça Josep Tarradellas.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document