L’Ajuntament ofereix la collita de les oliveres municipals a persones aturades i pensionistes

L’Ajuntament ha aprovat les bases per atorgar els permissos que permetran que diferents veïns del municipi puguin recollir les olives dels terrenys de titularitat municipal de la població durant la propera temporada de collita. En total s’ofertaran 14 lots d’oliveres, als quals podran optar veïns de la població amb una antiguitat mínima de cinc anys d’empadronament i en situació d’atur o jubilació.
Olivar municipal

Olivar municipal

22/08/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’Ajuntament de Roses és propietari d’un total de set olivars situats al terme municipal de la població, concretament al camí del Cementiri, a la carretera de les Arenes, a la Gran Via Pau Casals, al carrer Solsonès i a la carretera de Roses a Cadaqués. En el seu conjunt, els terrenys superen els 35.000 m2 i comptabilitzen un total de 368 oliveres.

El consistori acaba d’aprovar les bases i la convocatòria per a les cessions d’ús d’aquestes finques per a la recollida d’olives durant la propera temporada de collita. D’aquesta manera, es vol donar opció als veïns del municipi, i més concretament a aquells que es troben en situació d’atur o jubilació, perquè puguin collir les olives per al propi consum. L’objectiu de les autoritzacions, per tant, no és en cap cas comercial, sinó que el que es persegueix és l’aprofitament del rendiment de les oliveres municipals per a l’autoconsum de les persones adjudicatàries.

A partir de les 368 oliveres existents, l’Ajuntament ha determinat un total de 14 lots que oscil·len entre les 19 i les 30 oliveres cadascun. Els requisits per concórrer a aquesta adjudicació són ser veïns de Roses majors d’edat i amb una antiguitat en el padró d’habitants de més de 5 anys, no tenir olivars ni a Roses ni a cap altre municipi, i trobar-se en situació d’atur sense dret a prestació contributiva d’atur o ser pensionista amb una prestació inferior als 962,1€ (salari mínim interprofessional multiplicat per 1,5).

En cas que el nombres de sol·licituds sigui superior als lots disponibles, l’adjudicació es realitzarà mitjançant sorteig, mentre que en anys successius tindran prioritat els sol·licitants que no hagin estat autoritzats en la temporada anterior. La durada de la llicència per a l’ús de cada olivar o lot serà d’una temporada.

La presentació de sol·licituds es podrà realitzar a partir del proper dimecres 24 d’agost, durant un termini de 30 dies hàbils, a través del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document