L’Ajuntament repartirà dispositius d’estalvi d’aigua entre 900 famílies per reduir-ne el consum a les llars del municipi

L’Ajuntament ha iniciat una campanya mediambiental centrada en l’estalvi d’aigua i el reciclatge de residus, adreçada als alumnes de primària del municipi. Més de 900 alumnes participaran fins a finals de novembre en les diferents activitats programades, i rebran un pack de dispositius d’estalvi d’aigua perquè els instal·lin a les seves llars.
Dispositius d'estalvi d'aigua

Dispositius d'estalvi d'aigua

25/10/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La campanya de conscienciació es portarà a terme a partir de la propera setmana a les escoles Narcís Monturiol, Montserrat Vayreda, Jaume Vicens Vives, Els Grecs i Centre Escolar Empordà, dedicant-se una setmana a cada escola. Es preveu la participació d’un total de 800 alumnes de primària.

Les activitats s’han dividit en dues sessions diferenciades. D’una banda, es realitzaran xerrades informatives i de conscienciació sobre l’ús i l’estalvi d’aigua, que seran conduïdes per monitors especialitzats de manera presencial en les respectives aules.

En finalitzar aquestes sessions, es farà entrega als estudiants d’un kit consistent en un dispositiu de w.c amb el qual es redueix el volum d’aigua emprat cada cop que es buida la cisterna del lavabo, i dos difusors d’aixeta, que disminueixen el consum d’aigua per minut. Juntament a aquests dispositius, els alumnes rebran un fulletó explicatiu sobre l’estalvi d’aigua perquè puguin fer extensible la informació a les seves famílies.

La segona de les activitats previstes consistirà en una visita a la deixalleria municipal de Roses, on s’explicarà el funcionament del reciclatge de residus, centrant l’atenció en aquells material més habituals en el consum domèstic de les famílies –vidre, cartró, envasos,...-

El cost generat per la realització d’aquesta campanya serà assumit majoritàriament pel consistori rosinc (adquisició dels dispositius d’estalvi, servei de transport a la deixalleria, monitoratge de les xerrades), tot i que la companyia SOREA es farà càrrec del 50% de l’import dels airejadors d’aixeta, i l’entitat ECOEMBES subvencionarà també el cost dels monitors que conduiran les activitats a la deixalleria municipal.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document