L’Ajuntament subvenciona la compra dels llibres de text de més de 2.000 alumnes rosincs

L’Ajuntament de Roses abonarà aproximadament la meitat dels llibres de text de tots els alumnes del municipi en edat obligatòria d’escolarització. Aquesta mesura, que suposarà una inversió total de 205.000 €, és el primer pas del projecte de gratuïtat i universalització dels llibres de text impulsat pel Departament d’Educació del consistori rosinc.
Subvencions llibres de text

Subvencions llibres de text

04/07/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Un total de 2.023 alumnes rosincs entre primer curs d’educació primària i quart d’educació secundària obligatòria, es beneficiaran de les subvencions atorgades per l’Ajuntament aquest any. En el cas dels escolars de cicle inicial, aquesta subvenció tindrà un valor de 50 €, en els cicles mitjà i superior serà per un valor de 90 €, mentre que en el cas dels alumnes d’educació secundària obligatòria arribarà fins als 125 €.

Els ajuts es faran efectius a través de convenis subscrits entre l’Ajuntament i les AMPAS dels centres, mitjançant els quals aquestes associacions podran abonar els imports subvencionats als proveïdors dels llibres.

En el moment de la compra, doncs, es descomptarà als pares l’import corresponent a la subvenció assignada. Un cop restat l’ajut municipal, en els casos en què l’import a pagar sigui inferior a la quantitat subvencionada (casos d’alumnes que reutilitzen llibres, etc), l’AMPA rebrà de l’Ajuntament aquesta diferència i la revertirà en l’adquisició de material curricular, fitxes, etc. per a tot l’alumnat del centre.

En el cas de l’escola Narcís Monturiol, on el centre ja havia pactat un procediment diferent i ja s’hauran pagat els llibres, l’Ajuntament abonarà directament als pares la subvenció corresponent a cada alumne.

El procés de compra de llibres programat per les escoles s’inicia avui al CEIP Montserrat Vayreda, al qual seguiran la resta d’escoles de la vila (CEIP Els Grecs, CEIP Cap Norfeu, CEIP Vicens Vives, CEIP Narcís Monturiol, Centre Escolar Empordà, IES Cap Norfeu i IES Illa de Rhodes).

Aquesta campanya de subvencions té per objectiu ajudar a les famílies en la despesa econòmica per a l’educació dels seus fills i filles, tot garantint que tots els alumnes en edat escolar obligatòria disposin dels mateixos recursos. Tot i així, representa un primer pas d’un projecte més ampli, en el qual es vol promoure un model de socialització dels llibres de text que fomenti la conservació responsable de llibres i materials, la cooperació, i l’estimació dels llibres per part dels infants.  

En aquest sentit, l’Àrea d’Educació del consistori rosinc, té previst promoure campanyes durant el proper curs escolar, i treballar conjuntament amb la comunitat educativa (equips directius dels centres docents, professorat, alumnes, AMPAS, etc), per tal d’impulsar aquesta cooperació i capacitat a l’hora de compartir i reaprofitar els recursos disponibles.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document