L’alumnat de l’Oficina de Català de Roses visita l’exposició “A la frontera de l’imperi” a l’Espai Cultural La Ciutadella

El passat dilluns 9 de març 55 alumnes dels cursos de català per a adults de l’Oficina de Català de Roses van poder gaudir d’una visita guiada a l’exposició “A la frontera de l’imperi. Guerra i societat a Roses, 1773-1833”, que es pot visitar actualment, i fins al 22 de març, a l’Espai Cultural La Ciutadella.
Visita

Visita

11/03/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La visita es va iniciar amb una explicació entorn als aspectes de la vida quotidiana de la població de Roses abans dels períodes de la Guerra Gran (1793-1795) i de la Guerra del Francès (1808-1814). És a dir, qui vivia a Roses i com es vivia abans d’entrar en una època de guerres. A continuació, es va mostrar què va significar la guerra, el setge i l’ocupació francesa per als habitants de Roses i com es recuperà i transformà la població, mentre en l’àmbit polític continuaven les lluites ideològiques.

L’objectiu d’aquesta visita és la d’introduir l’alumnat, format per gent de Roses i rodalia i gent vinguda de diverses parts del món, en la història i cultura rosinques. Des de l’Oficina de Català, a més, es valoren molt positivament la realització d’aquest tipus d’activitats fora de l’aula, ja que contribueixen a la cohesió del grup d’alumnes i a la seva motivació per a l’aprenentatge de la llengua catalana.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document