L'Ajuntament signa un conveni per estudiar les teràpies complementàries en malalts de càncer

L’Ajuntament de Roses, Dipsalut i la Fundació Roses contra el càncer han signat un conveni de col·laboració per a la realització d'un estudi que permeti conèixer i quantificar quin ús i quines millores poden aportar les teràpies complementàries alternatives en l’estat, tant físic com psíquic, dels pacients que pateixen càncer. El projecte, que es preveu que duri fins al març de 2011, es realitzarà amb pacients de l’Institut Català d’Oncologia sotmesos a tractaments de quimioteràpia, radioteràpia i intervencions quirúrgiques.
Signatura conveni Ajuntament, Dipsalut, Fundació

Signatura conveni Ajuntament, Dipsalut, Fundació

01/03/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La signatura del conveni ha estat a càrrec de Josep Marigó, president de Dipsalut (organisme autònom de salut pública de la Diputació de Girona); Magda Casamitjana, alcaldessa de Roses, i Pilar Hernández, presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer. L’acord estableix una aportació econòmica de 18.000 euros per a l’elaboració de l’estudi, del quals Dipsalut n’aporta 9.000; l’Ajuntament de Roses, 6.000, i la Fundació Roses Contra el Càncer, 3.000.

L’estudi vol aprofundir entorn als tractaments complementaris no farmacològics que els malalts de càncer utilitzen paral·lelament als convencionals per paliar els efectes de la malaltia, atès que es tracta d’una pràctica habitual que, en molts de casos, el pacient no explica a l’equip mèdic que el tracta. La investigació es realitzarà amb una mostra d’entre 250 i 300 pacients de l’Institut Català d’Oncologia provinents de totes les comarques gironines. Atès que es tracta d’una investigació molt pionera, l’equip científic que el desenvoluparà preveu publicar-ne els resultats i difondre’ls a través de revistes especialitzades.

L’estudi es realitzarà en tres fases, una primera consistent en l’elaboració d’un qüestionari i estudi pilot, la recollida i el tractament de dades i l’anàlisi dels resultats quantitatius. La segona s’ocuparà de la transcripció d’entrevistes amb pacients i de l’anàlisi de resultats qualitatius, i la fase final suposarà l’anàlisi global dels resultats i l’elaboració d’una memòria final.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document