L'embarcació “Dzul Haà” serà la icona mediambiental del Port Esportiu de Roses

El Port Esportiu Municipal de Roses i Projecte Ninam, entitat dedicada a l'estudi dels cetacis de la conca nord-occidental de la Mediterrània, signen avui un acord de col·laboració que reforça el compromís mediambiental del port rosinc i convertirà l'embarcació de l'entitat, el catamarà “Dzul Haà”, en un nou espai de sensibilització i iniciació a la pràctica nàutica respectuosa amb el medi ambient.
Conveni Port Esportiu de Roses- Projecte NINAM

Conveni Port Esportiu de Roses- Projecte NINAM

18/04/2013 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La signatura d'aquest conveni amb Projecte Ninam dinamitzarà el Port Esportiu de Roses, convertint-lo en un espai on els ciutadans de Roses podran conèixer i iniciar-se en les activitats nàutiques de forma respectuosa amb el medi. Al mateix temps, els usuaris del port podran aprofundir en el coneixement de l'entorn, especialment de la zona del Parc Natural del Cap de Creus, i de les bones pràctiques mediambientals.

A través d'aquest acord, Projecte Ninam posa a disposició del port esportiu el catamarà “Dzul Haà”, de 14 metres d'eslora, que lluirà el logo de Port de Roses durant la vigència del conveni. Entre les accions que durà a terme l'embarcació, es troba la seva participació en diferents esdeveniments nàutics que se celebraran a Roses durant aquest any 2013.

D'altra banda, adreçat a la població del municipi, Projecte Ninam desenvoluparà un programa d'activitats durant aquest mateix any consistent en sortides en vaixell, una conferència sobre medi ambient, biodiversitat i conductes sostenibles en l'àrea d'influència de Roses i un taller mediambiental que constarà de quatre sortides lúdico-formatives en vaixell i una jornada formativa sobre medi ambient destinada al jovent de Roses.

Un equipament compromès amb el medi ambient

A més de la bandera blava, el Port Esportiu de Roses disposa dels distintius mediambientals EMAS i ISO 14001, certificats d'ecogestió que comporten una autèntica aposta pel manteniment de les condicions mediambientals del port en el futur, ja que impliquen la implantació d'exhaustius sistemes de control, gestió i protecció, específics per a les seves instal·lacions.

Amb la signatura del conveni que té lloc avui a Roses, l'equipament municipal prossegueix amb la línia de compromís mediambiental marcada, i fa un pas endavant, buscant la implicació d'usuaris i ciutadania en aquest mateix objectiu. Amb les campanyes de conscienciació i un major coneixement del medi marí, Port de Roses vol sumar a les seves accions la complicitat i una bona conducta mediambiental per part d'usuaris i particulars, per tal de fer de l'equipament un espai capdavanter en la protecció del medi ambient.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document