Les activitats tradicionals de Roses centren les visites de tardor al patrimoni

Els trets més identitaris i quotidians de la població de Roses, com són la verema, la producció de l’oli i el vi, o l’art de la pesca, centren la programació tardor-hivern de les visites guiades impulsades des de l’Àrea de Turisme. Les activitats, que tenen per objectiu donar a conèixer la diversitat cultural de Roses, s’allarguen fins al proper mes de desembre.
port pesquer

port pesquer

29/10/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Com es desenvolupa un dia de verema, quin és el procés que cal seguir en la producció del vi i de l’oli, o viure la frenètica activitat del port pesquer de Roses a l’arribada del peix, són les experiències que permet conèixer la nova programació de visites comentades organitzada per l’Àrea de Turisme de Roses.

La primera de les propostes, "Els Fruits de la Terra", té lloc al Celles Empordàlia de Pau i permet al visitant descobrir l’antiga tradició de la verema i el procés d’elaboració del vi i de l’oli d’oliva, per finalitzar amb una degustació dels productes singulars del territori empordanès. La visita tindrà lloc els dissabtes 31 d’octubre, 14 i 28 de novembre i 12 de desembre, a les 10 h. El punt de trobada és l’oficina de Turisme de Roses, des d’on un servei d’autocar desplaça als visitants fins a la Cooperativa de Pau-Roses.

D’altra banda, la visita "L’Art de la pesca" permet conèixer en directe la cultura marinera, els diferents sistemes i mètodes de pesca, les espècies pròpies del nord de la Mediterrània i els processos posteriors de comercialització i distribució del peix. Es realitza els divendres 30 d’octubre, 13 i 27 de novembre i 4 de desembre al port pesquer, a les 18.30 h

La reserva de plaça i la venda dels tiquets per poder participar en aquestes visites (5 euros preu general i 3 euros preu reduït per a públic de 7 a 18 anys), es realitza a l’oficina de Turisme de Roses, de dilluns a dissabte, de 10 a 14 i de 15 a 18 h.

La campanya de descoberta del patrimoni sorgeix de la voluntat de l’àrea de Turisme per donar a conèixer la diversitat cultural i natural de Roses. Les visites es dirigeixen tant als visitants com als propis ciutadans del municipi, desconeixedors en moltes ocasions d’aquesta riquesa patrimonial, de l’important llegat històric i de les tradicions que Roses ha anat acumulant al llarg dels segles, artífex tots ells de la seva actual identitat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document