Les biblioteques de les escoles públiques de Roses obren fora de l’horari escolar

Des d’aquesta setmana i fins a final de curs, les biblioteques dels centres públics de primària i secundària de Roses obriran després de classe per oferir als alumnes del municipi la possibilitat de llegir, estudiar o trobar-se per fer treballs fora de l’horari escolar. Aquest servei ha estat inclòs dins el programa d’activitats que el Pla Educatiu d’Entorn de Roses ha previst per a aquest any.
31/01/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les biblioteques dels centres rosincs estan incloses dins el programa PUNTEDU de la Generalitat, fet que els permet una connexió en xarxa, l’ús dels mateixos sistemes de recerca i classificació, una actualització de fons continuada, així com oferir un major volum de llibres i documents als seus usuaris. Ara, amb la implantació del Pla Educatiu d’Entorn de Roses, es posa en marxa el taller Biblioteca Oberta, que suposarà, a més, l’ampliació dels horaris d’obertura d’aquestes instal·lacions.

El nou servei vol incentivar els hàbits de lectura entre els estudiants, així com donar-los les màximes facilitats a l’hora de reunir-se per fer treballs, o per disposar de la bibliografia i eines de consulta que necessiten en els seus estudis. Amb aquest objectiu, s’ha contractat a càrrec del Pla Educatiu d’Entorn el personal (conserges i monitors) necessaris per mantenir els nous horaris d’obertura.

Amb la intenció de donar la màxima difusió del nou servei, l’Ajuntament de Roses ha editat un punt de llibre que ha repartit entre tots els escolars del municipi, on s’informa dels horaris de cada biblioteca. Per participar en el taller Biblioteca Oberta, només cal que els alumnes disposin del carnet de la Biblioteca Municipal de Roses.

Els alumnes de primària poden acudir a les biblioteques dels CEIP Els Grecs, Narcís Monturiol o Vicens Vives (dilluns, dimarts i dimecres respectivament), entre les 17 i les 18.45 hores. Per la seva banda, els alumnes de secundària disposaran fins al juny de les biblioteques de l’IES Illa de Rodes (dimecres de 15.15 a 17 h), o de l’IES Cap Norfeu (divendres de 16 a 17.45 h).

El Pla Educatiu d’Entorn de Roses és una proposta impulsada per l’Ajuntament i el Departament d’Educació i Universitats que engloba un total de dinou activitats per al curs 2006-2007, i que té per objectiu promoure la cohesió social a partir de l’equitat educativa, l’ús de la llengua catalana i una educació intercultural.

Aquest programa d’activitats 2006-2007 està dotat amb un pressupost de 170.000 euros, finançats per la Generalitat de Catalunya (105.000 €) i l’Ajuntament de Roses (65.000 €)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document