L'IES Illa de Rhodes aconsegueix un cicle formatiu de grau mig d'activitats físicoesportives

El Departament d’Educació ha concedit la implantació d’un Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’Activitats Físicoesportives al medi natural a l’Institut d’Ensenyament Secundari Illa de Rodes, arran de la sol.licitud presentada pel centre educatiu. L’objectiu d’aquest cicle és formar als joves en la coordinació i organització d’activitats turístiques alternatives relacionades amb el Medi Natural.
IES Illa de Rhodes

IES Illa de Rhodes

12/03/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
L’IES de Roses és l’únic de les comarques gironines que ha aconseguit la implantació d’aquests estudis, que fins ara només es podien cursar en un centre de Banyoles. L'objectiu d'aquesta nova oferta educativa és donar resposta a la demanda de professionals especialitzats en la conducció de grups en activitats realitzades en el medi natural –com ara senderisme, cavall o bicicleta- així com promoure la creació d'empreses en aquest sector.
Aquest Cicle Formatiu presenta la peculiaritat que tindrà una clara orientació cap a les activitats realitzades en el medi marí: Kaiac, vela, snorkle, windsurf... la qual cosa el diferencia de l'oferta existent, que està més enfocada a l'àmbit de la muntanya. Cal destacar que es realitzarà en un entorn privilegiat, amb tres parcs naturals, el Cap de Creus, l'Albera i Aiguamolls de l'Empordà, ben comunicat i amb capacitat d'acolliment.
La implantació d’aquests nous estudis ajudarà a consolidar el sector turístic emergent que es dedica al turisme alternatiu, optimitzant d’aquesta manera les oportunitats econòmiques que planteja el fet de tenir tres parcs naturals al voltant de Roses, promovent la desestacionalització del turisme a la costa i la fixació de joves emprenedors en el territori.
L'Ajuntament de Roses, per la seva banda, ha ofert tot el seu suport a la iniciativa. L’alcaldessa, Magda Casamitjana, ha manifestat la seva satisfacció pel fet que aquest Cicle Formatiu hagi estat atorgat a un centre educatiu del municipi, per l’oportunitat que ofereix als joves de Roses formar-se en un dels sectors més dinàmics i amb més futur de la població.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document